L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 28 de març del 2022

Una nova bufetada a Tavernes del govern de Pedro Sànchez: la ministra no vol reunir-se amb l'alcalde i diu que no hi haurà actuacions d'emergència a les platges



L’Ajuntament de Tavernes ha rebut després de vora dos mesos una resposta negativa a la petició formal de febrer passat, en la qual demanava una reunió amb la vicepresidenta tercera del Govern d’Espanya i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera. 

La resposta s'ha sabut precisament després de que les últimes tempestes i borrasques hagen estat colpejant durant dues setmanes les platges vallers amb un resultat perjudicial i amb molta destrossa tant als béns particulars com als públics. L’objectiu del consistori era transmetre de primera mà al Ministeri la situació insostenible que presenten les platges de Tavernes des de fa uns anys i reclamar unes solucions d’emergència a la forta regressió de la costa vallera, agreujada pel recent temporal marítim i els que hem patit anys anteriors. 

 

 

 

 

No es considera operativa cap reunió de l'Ajuntament amb el Ministeri


La resposta del govern de Pedro Sànchez de Madrid a través del Ministeri per a la Transició Ecològica ha estat que, sobre "la petición de reunión para tratar la necesidad de realizar una actuación de emergencia en la Playa de la Goleta, le comunico que esta Dirección General está concluyendo la tramitación necesaria para contratar la redacción del proyecto de Regeneración de la playa del Brosquil y la Goleta en los términos municipales de Cullera y Tavernes de la Valldigna, en desarrollo de la Estrategia para la Protección del tramo de costa comprendido ente el Puerto de Valencia y el Puerto de Denia. 

Dada la situación en que se encuentra dicha contratación, no se considera operativa la reunión solicitada, entendiendo que debería posponerse al momento en que se disponga de las alternativas de actuación a desarrollar en la zona".

O siga, per al govern de Madrid no cal actuar ni fer fins que eixe projecte estiga conclós encara que tarde anys en vore iniciar les obres. L'estudi ha començat fa poc i tothom coneix com són de llargs els terminis de l'Administració. Recordem que el regidor d'Urbanisme Josep Llàcer va indicar temps arrere que, si tot va bé, poden ser 6/7 anys, amb la qual cosa - diguem nosaltres, i vist el que avui hem vist- si quedarà arena en les platges. 







Recordatori o amenaça? Aplicació de la partió.

Pot ser el més cridaner siga el que sembla ser una amenaça vetlada o recordatori que apareix en el text: "Por otra parte, se observa que podrían existir bienes con características de dominio público al interior de la vigente línea de deslinde, por lo que esta Dirección General va a analizar si existen indicios que obliguen a realizan un nuevo deslinde del dominio público marítimo terrestre en dicho tramo de costa”. 

En poques paraules: callen i no molesten, perquè hi ha perill que apliquem la nova "partió" (deslinde en castellà) i tal com està la llei.... perquè ací no val això de no tindre efectes retroactius.

No cal ni dir com ha sentat la resposta a Compromís, partit que fa anys i anys, que bé directament els responsables de Tavernes, bé a través del grup en el Congrés o Senat vénen reclamant actuacions i a Madrid no en fan cas. Esperàvem que amb el canvi de govern del PP al PSOE alguna cosa canviaria però....  

L'alcalde Sergi González, ha expressat que “estem farts de rebre un no per resposta i que les administracions competents no atenguen les nostres peticions veient la situació crítica que pateix la platja de Tavernes, que s’agreuja en cada temporal. Continuarem alçant la veu on calga i reclamant la platja digna que Tavernes mereix”.  

 

 

Avui mateix, segons la nota de premsa remesa, l'alcalde ha tornat a sol·licitar una cita urgent amb la Delegació del Govern i ha demanat a la Demarcació de Costes actuacions d’urgència en els trams de la platja de Tavernes més afectats per la forta regressió - i dels quals oferim unes fotos d'aquest mateix matí - per tal que puga ser accessible abans dels dies festius de Setmana Santa.

I amb un estiu que està al girar el cantó, i no una platja que no té ara mateix condicions per establir les infraestructures que calen (rentapeus, platges accessibles, passarel·les...etc) vorem quin serveis podem donar al turisme enguany. I el que pot ser també per empitjorar la situació: perdre les banderes blaves. Temps al temps. 

 

 Elaboració pròpia a partir de la nota de premsa de l'Ajuntament (lu. 28/03/2022 14:31)

Les fotografies que il·lustren són d'avui mateix