L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dimarts, 8 de març del 2022

El senador de Compromís, Carles Mulet, demana per enèsima vegada al govern de Madrid que actue a les platges de Tavernes

 

El senador de Compromís, Carlet Mulet, demana una vegada més al govern de Madrid presidit pel socialista Pedro Sánchez perquè actue urgentment a les platges de Tavernes (Goleta i Marenys) i es pal·lie la greu situació de les mateixes i, més encara, pensant en la situació que poden patir en plena època turística a l'estiu.

I de nou eixa situació la recorda clarament el senador de Compromís en  un escrit que acaba amb la pregunta: Quines mesures va a adoptar el Govern per fer possibles les actuacions? després de recordar com els temporals dels darrers anys (Glòria (gener 2020), Filomena (gener 2021) i Blai (novembre 2021) han produït greus afeccions i una considerable pèrdua d'arena en les platges valleres (Goleta, Tavernes i Marenys).

 


 

La seua pregunta esdevé ara mateix més important - no ens consta que haja estat resposta encara- i més quan després l'última reunió amb Demarcació de Costes de València dels representants municipals, amb l'alcalde Sergi Gonzàlez al capdavant,es va quedar clar que allò que demana Tavernes ara amb caràcter urgent no es durà a cap. 

Com ja hem publicat en altres ocasions, l'alcalde ha demanat oficialment i repetidament a Costes una actuació urgent de reposició d'arena amb una quantitat suficient per poder mantindre els serveis de platja que calen a una zona turística com Tavernes. Per ara, l'única cosa que s'ha aconseguit de Costes és la promesa d'una reposició abans de l'estiu, segons va dir l'alcalde, però no hi ha massa confiança des de la part de govern municipal que representa Compromís, de que que servesca per a molt.

 

 I més quan, com també ha recordat el senador Mulet al govern de Madrid i en especial al Ministeri de Transició Ecològica, dirigit pel PSOE, que l'any passat no es van poder instal·lar a l'estiu els serveis de platges accessibles en condicions, les passarel·les, torres de vigilància de salvament i socorrisme, etc.

I pot passar allò que més doldria en una platja turística com la de Tavernes: la possibilitat de perdre les dues banderes  blaves, cosa que generaria un greu perjudici per al turisme i, per tant, també per a l'economia vallera en general i de la platja en particular.  Tot en una context on la regidoria de Turisme de Tavernes, està dirigida pel PSOE valler.


 

Recordem que hi ha pendent també - desconeixem si hi ha ja resposta- la petició d'una reunió de l'alcalde Sergi González amb la ministra socialista del Ministeri de Transició Ecològica, Teresa Ribera, o persona que delegue. 

Com també desconeixem si s'han dut a cap o no accions explicatives davant els màxims responsables a Madrid dels altres partits vallers, tal i com es va decidir en el seu dia a l'Ajuntament: implicar els màxims dirigents estatals.Però fins ara la cosa d'exigir solucions sembla només vaja amb el senador Carles Mulet...

Elaboració pròpia a partir del document remes pel senador de Compromís