L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 27 de març del 2022

Els temporals han afectat greument les nostres platges: S'ha engolit l'arena i ha causat destrosses en edificacions

 

Continuava ahir per la vesprada el fort temporal afectant les platges de Tavernes, talment com ho feia a tot el litoral valencià. En el nostre cas, en les darrers setmanes hem estat colpejats no per un, sinó per un seguit de temporals, i els efectes destructius s'han notat. I molt. I ara que dirà Demarcació de Costes? Continuarà pensant que les platges es regeneraran per elles mateixes? 

 

Les platges han perdut molta arena, de fet en perdent en tots els temporals, però en aquestes dues setmanes ja "tocades" pels que han patit els anys anteriors, els efectes són més evidents. I això passa en especial a la Goleta i a la part nord de la Platja de Tavernes, o siga la part més prop de la Goleta, on la mar ha arribat fins els peus dels edificis, i ha afectat algunes de les estructures. En aquesta zona l'arena ha desaparegut pràcticament, algunes escales d'accés a la platja estan a l'aire i en molts trams la canonada que reparteix l'aigua als rentapeus està totalment desenterrada i trencada amb trossos dins l'aigua.

 

 

 

Arena en queda, i molt poca en moltes zones, i per les marques evidents de les ones no cal ni dubtar que en molts moments dels temporals han colpejat durament - ahir encara ho feien- en la poca resta de dunes que quedaven davant dels edificis de primera línia. A diferència d'altres temporals, en aquests la mar no ha deixat gran quantitat de brutícia, sobre tot de canyes. Es nota més a la zona sud del canal de San Pablo.

 

 

 

Tot i això, pensem que igual la mar igual hauria avançat mes i afectar més greument tal com estava el temporal i la força del vent, i que si no ho ha fet és perquè  bufava del nord-est, gregal, i no de llevant estrictament.  A les comportes del canal de defensa, com podeu observar a la fotografia, s'ha acumulat una gran quantitat d'arena, mentre en la fotografia mes davall es pot observar l'arena perduda en aquesta darrers anys per la marca deixada per la duna, ja inexistent, en la paret de l'edifici del fons.  

 

 

 

Publiquem un vídeo en el qual ens hem fixat més que res en l'estat de la mar. No hem eliminat el so, reconeixem que resulta un poc molest, però així es pot entendre com era el vent i el temporal encara ahir de vesprada. 

 


 

 Elaboració pròpia