L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 30 de març del 2022

L'ORATGE: Avui podem tindre pluges però tindrem uns dies d'hivern a partir de demà dijous

 

Ahir s’anunciava possibles pluges que a Tavernes i la Valldigna no vam tindre. Per avui la previsió és la mateixa, i durarà fins al matí de dijous: la previsió d'avui al País Valencià indica cels ennuvolats o coberts amb pluja, amb ruixats irregulars i no massa persistents, més abundants per la vesprada, i començaran a baixar les temperatures. En el vídeo següent podeu observar l'evolució prevista de la borrasca fins al divendres.



 

Serà com un avis del que esdevindrà a partir de demà dijous, on els meteoròlegs anuncien una entrada d’aire fred del nord que farà baixar les temperatures amb prou graus. Vaja, que sense esperar-ho  ens arriba l’hivern de nou, com podeu comprovar en el mapa superior amb les temperatures en altura (massa violeta).

I eixe fenomen que ha estat batejat com a “nortada” passarà perquè  ens afectarà una entrada d'aire àrtic molt potent per a les dates en que estem, i que pot baixar les temperatures segons zones geogràfiques de la península entre 10 i 15 graus.

 

 Segons Meteored  ens arribarà la “nortada” i  bufarà vent del nord a través del passadís que formarà l’anticicló situat a l’Atlàntic i la zona de baixa pressió en el Mediterrani central i Europa de l’est (mapa anterior).  Fred que no és massa normal per aquest inici de primavera on s'anuncien possibles nevades a les grans serralades peninsulars (Cantàbrica, Pireneus, Ibèrica, Central ...)

La baixada la notarem més divendres, on a l’interior del País Valencià poden tornar les gelades perquè el termòmetre baixarà entre 5-8 graus respecte a aquests dies darrers.  Les temperatures a la nostra zona de cara al cap de setmana estaran al voltant de 16º C les màximes el divendres i dissabte i baixaran un puntet més diumenge i dilluns, mentre les mínimes baixaran fins als al 4-5 graus les matinades de dissabte a dilluns. 

 

La previsió de l'oratge la fem a partir de les informacions d'AEMET, AVAMET, ECMWF, eltiempo.es, meteopoble, Meteovigo, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres.