L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 21 de març del 2022

Juan José Boscá ascendeix a la glacera del volcà Cotopaxi (+ de 5.300 metres), als Andes d'Equador


L'alpinista Juan José Boscá, membre del Centre Excursionista de Tavernes, ha ascendit  fins a la glacera del volcà Cotopaxi (Equador) als Andes equatorians. L' ascens va tenir lloc el 18 de març de 2022, després d'eixir de la ciutat de Quito per a arribar al Parc Nacional Cotopaxi, on començava l'ascens travessant els terrenys erms de muntanya coneguts com a "páramos" per arribar al Refugi de José Rivas, situat a 4.864 metres d' altitud .
 


Després d'un merescut descans al refugi es reprèn l'ascens amb l'objectiu d'assolir la glacera del Cotopaxi situada per dalt dels 5.300 metres. Quan es va arribar a aquest punt la nevada es va fer molt copiosa, moment d'iniciar el descens amb la satisfacció del repte aconseguit. 
 


El volcà Chimborazo (6.263 metres) és la cimera més alta de l'Equador, i la segona el Cotopaxi (5897 metres), un dels
volcans actius més alts del món i  més perillosos del món per la freqüència de les erupcions, pel seu estil eruptiu, el seu relleu, la  cobertura glacial i per la quantitat de poblacions potencialment exposades a les seues amenaces.

Una vegada més felicitem a Juan José Boscá, alpiniste del CETV, per compartir-nos els seus nous reptes.