L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 26 de març del 2022

Els alumnes de Forestal del Taller d'Ocupació executen tasques de manteniment en l'eliminació de canyes del Vaca

 

L’alumnat de l’especialitat de Forestal del Taller d’Ocupació “Millorem Tavernes IV”, dins de les tasques que té encomanades de l'Ajuntament de manteniment de l'eliminació de canyes en el riu Vaca,  va realitzar abans de les pluges una pràctica d’eliminació manual de vegetació invasora en el tram del riu Vaca on els punts on actua la Conselleria i la Confederació en el terme valler.

Els alumnes han retirat les restes de canya i de rizoma amb l'objectiu de controlar l’expansió d’aquesta espècie invasora i s’ha realitzat un manteniment de la malla antiherba, reparant els esquinços, revisant tot el perímetre de l’actuació i tornant a col·locar les grapes que mantenen l’ancoratge de la malla i que s’havien soltat.



 
Aquest treball resulta d'una gran importància i en aquests dies ho hem pogut comprovar: l'avinguda del riu Vaca per les grans pluges no ha ofert, com altres vegades, una gran acumulació de canyes que taponen i ajuden al desbordament de les aigües. I el bon treball efectuat en el terme de Tavernes, i en els de Benifairó i Simat, s'ha notat.

 

Com ja hem informat en altres ocasions les espècies invasores objecte de l’actuació són la canya comuna (Arundo donax), el Ricinus comunis i els paraigüetes (Cyperus alternifolius). L’any 2021, mitjançant l’empresa TRAGSA, es va realitzar una actuació en un tram del riu Vaca per tal d’eliminar la vegetació invasora. 
 
Desprès ha estat l’alumnat de l’especialitat de Forestal del Taller d’Ocupació “Millorem Tavernes III” qui realitza puntualment, i seguint els requeriments de l’Ajuntament i el protocol de la Conselleria, unes pràctiques de manteniment de l’actuació consistents en aplicació de fitosanitaris, eliminació manual de vegetació, retirada de rizomes, reparació dels esquinços de la malla i manteniment del ancoratge.
 
Elaboració a partir de la informació que facilita el blog del taller