L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 24 de març del 2022

ÚLTIMA HORA: La Generalitat elimina les restriccions sanitàries per covid que són de competència autonòmica


La Generalitat ha anunciat avui mateix que s'eliminen les restriccions sanitàries que estaven en vigor com a conseqüència del bon comportament de l'ocupació hospitalària, molt baixa ara mateix. Les limitacions eliminades són aquelles on la Generalitat té competència i la resolució s'ha pres en la reunió de la mesa interdepartamental que ha tingut lloc avui,

La Generalitat ha decidit que queden sense limitacions sectors com els cinemes, els teatres, l'oci (es podrà ballar i menjar i beure durant el ball), les activitats esportives i els festivals de música, s'elimina la distància de seguretat entre persones i tampoc serà a partir d'avui obligatori presentar el passaport COVID per a accedir a les residències. Només queden en vigor l'obligació de dur mascareta en interiors així com la prohibició de fumar en terrasses, en ser mesura que depén del Govern central.

Les autoritats sanitàries estan convençudes que  la celebració de les Falles i ara la Magdalena a Castelló van a implicar un augment en la incidència els pròxims dies, augment que vindrà per una major interacció social en aquest dies festius, però també estan convençudes que seran casos lleus on no caldrà l'hospitalització.

Actualment el País Valencià presenta un grau d'immunitat xifrat en el 93,7% de les persones majors de 12 anys vacunades amb doble pauta i es reconeix el gran paper que ha realitzat la mascareta durant tota la pandèmia alhora de frenar l'expansió de la malaltia, cosa que ha servit per salvar moltes vides i, en conseqüència, es recomana a la població que continue en el seu ús.
 
Elaboració segons les informacions publicades als mitjans de comunicació