L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 22 de març del 2022

Avui 22 de març "Dia Mundial de l'aigua": Treva a l'oratge a l'espera de noves pluges previstes per a demà

 
Avui és el "Dia Mundial de l'Aigua" i sembla ser que ens ho ha volgut recordar amb eixes pluges immenses que han trencat records, tal com podem vore a les televisions, en punts del País Valencià: les comarques del sud  Castelló i zones de l'interior de València, on ja hi ha acumulats en algunes localitats quantitats de més de 300 litres en les 24 hores últimes. I encara hi ha la previsió de més!

 


 

Ací a la Valldigna també ha plogut i més els darrers dies de la setmana passada, però  les pluges intenses es van localitzar majorment a Barx, i quan a Barx i la seua rodalia plou bona cosa, brollen les fonts de la Valldigna del pla i el Vaca recupera bon cabdal. 

És el que ha passat aquests dies, amb un Clot de la Font que, sense tindre la força i el cabal  d'altres vegades, presenta un bon toll d'aigua que alimenta el Vadell. També el pas de l'assut està tancat per seguretat.

 


I continuem mirant el cel perquè totes les previsions anuncien que tornen a vindre més pluges a partir de demà i no oblidem que l'aigua és un bé que, tot i no semblar-ho; és fràgil i vulnerable i que cal per a mantenir la vida i també garantir la qualitat i la sostenibilitat del medi ambient que és, en definitiva, el benestar de la humanitat.