L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 15 de març del 2022

L'alumnat de forestal del Taller d'Ocupació recupera terrasses de conreu a la Fonteta de la Mina

 

L’alumnat de l’especialitat de Forestal del Taller d’ocupació "Millorem Tavernes IV " ha començat a realitzar una activitat de recuperació de terrasses d’antics conreus d’oliveres i garrofers a la muntanya de Les Creus, a l’entorn de la Fonteta de la Mina. Aquesta zona es va cremar fa uns anys i ha estat repoblada enguany i l’any passat per l’alumnat del Taller d’ocupació Millorem Tavernes.

La recuperació de terrasses és una activitat global en la que l’alumnat de forestal realitza activitats de tala, poda estructural d’oliveres i garrofers, desbrossat, treball amb pedra seca per recuperar marges, triturant les restes etc. Tot un conjunt de pràctiques de treballs forestals que formen a l’alumnat i el prepara per a la seua inserció laboral.

 

A més, amb la recuperació de terrasses s’està aconseguit recuperar una part important de la nostra història i del nostre patrimoni natural, etnològic, cultural, paisatgístic… que servirà també per mostrar l’aspecte que presentaven les nostres muntanyes en un passat recent, però al mateix temps massa oblidat.

La recuperació de terrasses de conreu és també un recurs didàctic que podrà ser utilitzat per mostrar l’alumnat dels centres educatius els processos d’evolució del paisatge en relació a l’ús dels recursos naturals que s’ha fet al llarg de la història.

Segons la informació publicada pel Taller d'Ocupació al seu blog