L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 20 de març del 2022

Demà entra en vigor la nova Llei de Trànsit: Principals canvis i sancions

 

Demà dilluns dia 21 entra en vigor la nova Llei de Trànsit que endureix les sancions amb l’objectiu de reduir les víctimes i els accidents de trànsit. La majoria de mesures no s’apliquen de manera immediata i entraran en vigor els propers tres mesos.

Principals  canvis aprovats

  • Augmenta de 3 a 6 punts la sanció per conduir amb el mòbil a la mà, encara que no s'use. Es manté la multa de 200 euros. La sanció serà de 3 punts si l’infractor usa el mòbil però no el té a la mà.
  • Augmenta de 4 a 6 punts la sanció per no respectar la distància de seguretat de 1,5 metres quan s’avance ciclistes a la carretera.
  • Augmenta de 3 a 4 punts la sanció per no utilitzar -o portar-lo malament- el cinturó. El mateix passa amb els sistemes de retenció infantil, el casc i altres elements de protecció. Un 20% de les víctimes de trànsit no duien cordat el cinturó.
  • Augmenta de 4 a 6 punts la sanció per llençar cigarretes per la finestra, o altres objectes que poden provocar incendis.
  • Es castigarà amb 3 punts del carnet i una multa de 200 euros portar al cotxe detectors de radars o cinemòmetres. Fins ara només se'n sancionava la utilització.
  • Es castigarà amb 3 punts del carnet circular amb un mòbil ajustat entre el casc i el cap del conductor.

Un canvi important: s'elimina poder superar en 20 km/h el límit de velocitat per avançar a les carreteres convencionals. És a dir, a les carreteres d’un sol carril per banda, on com a màxim es pot anar a 90 km/h, no es podrà anar més ràpid per avançar altres vehicles.

Patinets i altres vehicles de mobilitat personal:  No podran circular per la vorera i és obligatori el casc.

Altres novetats de la Llei de Trànsit

  • Termini de dos anys sense cometre infraccions per recuperar el saldo inicial de 12 punts, si no s'han perdut tots.
  • És infracció molt greu, amb multa de 500 euros, incomplir les normes en matèria d’auxili en vies públiques.
  • Els dispositius d’intercomunicació no autoritzats als exàmens de conduir es considerarà una infracció molt greu, sancionada amb 500 euros i 6 mesos sense poder-se tornar a presentar.
  • A partir del dia 6 de juliol serà obligatori l'alcoholímetre antiarrencada en vehicles de transport de viatgers, com els autobusos escolars. No complir-ho serà una infracció molt greu, amb una multa de 500 euros.

Font: RAC1



Taula d'infraccions que impliquen la retirada de punts del carnet de conduir.


 

Font: Direcció General de Trànsit