L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 18 de març del 2022

ORATGE DE CAP DE SETMANA: Sense massa canvis fins el diumenge. I ja s'anuncia nova DANA la setmana que ve



La DANA Cèlia continua afectant-nos, segurament fins al dilluns, i els efectes s’han notat i es noten en forma de pluja i vent. Unes pluges que en alguns punts del País Valencià ja superen els 200 litres i s’acosten als 300 litres, sobre tot en les comarques alacantines del nord.

Les previsions quan a pluges que s’havien publicat al llarg de la setmana es van complint, tot i que ací a la Valldigna no ha estat una zona tan plovedora com altres ocasions – per ara, que Cèlia no ha acabat- exceptuant la localitat de Barx on les pluges han estat més generoses i s’acosten als 180 litres.

En concret l’acumulat d’aquest període de pluges, sempre segons les dades que aporta AVAMET, són aproximadament les que indiquem tot seguit:

* Barx suma un total de 180 litres, majorment mesurats a la Drova
* Benifairó suma un total de 73 litres en la zona del Pator
* Tavernes suma un total de 58 litres mesurats en la zona de l’Ull de Bou-Cambro

Hem dit aproximadament perquè les quantitats varien segons la localització de les estacions de meteorologia d’AVAMET en els termes municipals. AVAMET no dóna informació de Simat, suposem per no tindre estació pròpia encara en la localitat.
 
Quan a vent, que també ha estat un protagonista, ahir a la nostra ciutat es van registrar ratxes de 69 km/ hora, mentre el dimecres foren de 47 Km/hora.
 
 
Previsió d'avui divendres
  
Previsió per a demà dissabte


Per al cap de setmana els model de previsió continuen marcant un temps molt ennuvolat i pluges persistents, sobre tot a les comarques centrals valencianes. Diumenge potser que, en general, amainen les pluges que tornarien de nou a partir de dilluns. Ara només cal desitjar que, com va passar ahir, l'oratge ens done una bona treva a partir de demà dissabte per la nit i matinada de diumenge i així tindre una "cremà" sense problemes i com cal. 
 
A la pròxima setmana se n'anuncia una altra de bona  
 
Previsió per al dia 24, setmana que ve
 

I les previsions ja anuncien tot un seguit de tempestes que a partir de dilluns entraran des de l’Atlàntic portant pluges a la península i, tot i que encara és una previsió dels models meteorològics, s’espera una nova DANA a partir de dijous de la setmana que ve, dia 24, i si tot es compleix tindrem de nou un temporal de pluges per aquell cap de setmana. El mapa que publiquem és la previsió del Centre Europeu de Previsions Meteorològiques a Mitjà Termini (ECMWF) per a eixe dia 24 i que anirem seguint. 
 
L'elaboració de l'oratge és sobre les informacions d'AEMET, AVAMET, ECMWF, eltiempo.es, meteopoble, Meteovigo, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres.