L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 21 de març del 2022

Uns 50 veïns/veïnes de Tavernes participaren en la manifestació de defensa del camp ahir a Madrid

 

Milers de persones, entre les quals es trobaven 50 veïns de Tavernes, entre elles el regidor d'Agricultura, Emili Enguix, de Compromís, van participar en la manifestació d'ahir a Madrid per a exigir mesures urgents en favor del futur del medi rural.

L'autobús, sufragat per AVA, va eixir de Tavernes a les 5 del matí del Bar Avinguda, i van recórrer els 6 km de manifestació portant la pancarta vallera que demandava, com ens ha comentar el regidor Emili Enguix “que el sector primari siga una de les prioritats de l'Estat Espanyol amb l'objectiu d'aconseguir una activitat sostenible i buscar fórmules que asseguren el relleu generacional en el camp.”


Agricultors, ramaders i regants, però també caçadors i defensors dels bous – en total uns 150.000 segons delegació del Govern- van recórrer els carrers de Madrid per a exigir mesures urgents i un futur digne per al medi rural, en un context on pesa molt la guerra a Ucraïna i la vaga de transports, així com la pujada de preus de les matèries primeres. Els agricultors i ramaders denunciaven la greu situació d'aquests sectors i afirmaven que “Si el camp no produeix, la ciutat no menja”.


 

Els representants sindicals assenyalaven el caràcter pacífic de la manifestació i exigien al Govern que atenguera les seues peticions remarcant que no es podia posar en perill l'alimentació i el treball de moltes famílies. Les mesures urgents han de corregir l'increment de preu dels carburants, i sobretot un control estricte de l'especulació davant l'augment del preu de matèries primeres. I una coincidència entre els sindicats: el camp està abandonat, i els agricultors i ramaders necessiten mesures per a poder continuar alimentant a la població.

Però no tot va ser defensa de l'agricultura i ramaderia, va haver-hi un gran desplegament dels aficionats a la caça, punta de llança de la manifestació, que demanaven la derogació de la vigent llei de caça o no acceptaven lleis de protecció del llop, i fins i tot no van faltar els defensors dels bous i de l'espectacle taurí, amb presència d'algunes figures del toreig.

 

 


Una àmplia presència de la dreta espanyola, amb alts càrrecs del PP, Vox i Ciutadans, els quals van criticar durament al govern del PSOE exigint-li mesures urgents per el medi rural. Com sempre hi ha qui se'n recorda de Santa Barbarà quan trona…. O siga llàstima que les mesures, i més encara les referides a l'agricultura valenciana, no les adoptaren els governs del PP de Madrid el PP, els diputats europeus del qual van signar sense problemes – també els del PSOE i Ciudadanos- tot el conjunt de tractats amb països tercers que estan afonant la taronja valenciana dones de fa uns anys . 

Elaboració pròpia a partir dels testimonis i ressenyes de premsa. Agraïm les fotografies facilitades per un dels particulars participants.