L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 3 de febrer del 2012

Tavernes aplica un pla de reducció del consum energètic amb el qual espera estalviar 100.000 euros


L’Ajuntament de Tavernes treballa des de fa mesos en un conjunt de mesures encaminades a reduir les xifres de consum energètic de la ciutat, que en 2011 van ser de 500.000 euros. Aquestes mesures de reducció del consum energètic en la ciutat, s’aplica especialment en l’enllumenat públic urbà, del poble i de la platja, i del conjunt dels edificis i instal·lacions municipals, com ara l’ajuntament, el poliesportiu, Braç Treballador, casa de la cultura, biblioteca municipal o llar dels jubilats.
 
L’objectiu inicial seria reduir un 20 per cent de les despeses totals de consum d’energia de la ciutat. En 2011 estes despeses van ser de 500.000 euros. La Regidoria de Manteniment d’Infraestructures s’ha marcat l’objectiu per a poder reduir esta xifra uns 100.000 euros.
 
L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha indicat al respecte que “l’Ajuntament continua duent a terme politiques de contenció de despeses i optimització de recursos. La millora de l’eficiència energètica és un dels objectius de la legislatura. Visualment és més agradable veure el poble més il·luminat, però hem de ser conscients que la mesura beneficia l’Ajuntament i, per tant, tot el nostre poble”.
 
El regidor, Josep Llàcer, ha confirmat l’establiment des de la Regidoria de Manteniment d’Infraestructures del pla integral d’actuació per a reduir el consum energètic de la ciutat. “El pla implica tots els edificis i instal·lacions municipals, així com l’enllumenat públic del poble i de la platja. L’objectiu que ens hem proposat és molt ambiciós i esperem tindre un estalvi de vora 100.000 euros anuals en la factura de la llum. Volem treballar amb eficiència i, alhora, donar un exemple d’austeritat i bon ús de l’energia. Les administracions públiques han de donar exemple i treballar per l’eficiència del consum energètic. Tenim una situació econòmica dolenta i els polítics hem de ser responsables i estalviar al màxim en les despeses”.
 
Fent història, cal recordar que l’estiu passat ja van començar a aplicar-se les primeres mesures de reducció de la despesa d’energia i es va aconseguir reduir el consum en vora 9.000 euros amb l’optimització i reducció de llums en zones com els Sequers, Passeig de Lepant, Passeig de la República de Malta, etc.
 
La realització d’una anàlisi del consum de la ciutat i dels edificis i instal·lacions municipals ha servit per començar a aplicar millores com la substitució d’aparells elèctrics antics, la reducció del consum en el camp d’esports i el pavelló cobert al 50 per cent o l’apagada d’alguns llums en certs horaris.
 
La Regidoria de Manteniment d’Infraestructures ha consensuat amb els caps de departament de l’Ajuntament la vigilància del consum energètic de totes les instal·lacions municipals.

- Segons el web municipal

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Els del ventall denuncien que ara anem a fosques, i es que en tal de criticar al tripartit, qualsevol destarif val.

Quin favor li estàn fent a les noves forçes polítiques moderades que ens presentarem a les properes eleccions locals !!!

Anònim ha dit...

Més a fosques anirem si l'Ajuntament deixa de pagar a Iberdrola per culpa de la situació econòmica que ens han deixat.
Com tu dius, qualsefol destarif val per criticar.

Anònim ha dit...

També espot enganxar la llum sense dir res a Iberdrola, com van fer no fa massa alguns sabuts al poble...
I per combatir la foscor, montar vigilància amb el voluntariat de l'Ana Botella.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sr. Anònim:
el regidor al qual vosté esmenta té un nom i cognoms, que per cert no coincideix amb el masculí del de la seua mare.

Siga vosté respectuós.

Anònim ha dit...

Anonim informat ve que estes persones no tenen culpa,la culpa la te el anterior mandatari que va donar permis per a fer la instalacio y pagarla els mateixos la instalacio y mentres tant tenien llum hasta que el conter putjara al preu que va costar la linia y a partir de ahi pagarien llum.
En concret que estes persones han perdut lo que als ha costat la linia y no tindre llum per els mandataris no tindre paraula.
Que tragen la factura el ajuntament de lo que els a costat la linia segur que no la trauen perque ells cost cero y els que han perdut els trateu de tot.

INDIGNAT ha dit...

Dos trages de busseig, decenes de milers d'euros en "paxuxades" a diferents restaurants del poble, centenars de milers d'euros a una empresa de seguritat del poble, piscina, parking,...això es pot perseguir judicialment i aleshores si que estalviarem, hi hauran més diners a les arques municipals, més salut democràtica i podrem il.luminar millor un poble fosc, però que molt fosc...

Anònim ha dit...

No em sé el nom de tots els regidors, posali'l tú i publica-ho, que per a això estan els administradors dels blogs.

Edificio Martinica ha dit...

Anònim de les 15:49, Que vols dir amb dos tratges de busseig?

i per al anònim de les 16:25, si eres incapaç de conèixer una cosa tan fàcil com el nom, ¿quin tipus de impressió i/o credibilitat penses que poden tindre les teues opinions?. El que pots fer es començar per ser respectuós amb les persones, i continuar per donar oportunitat de treballar, després critiques, però abans critica als senyors que ocupaven càrrecs en l'anterior corporació ( com dia Groucho, es que no els conec), per línies elèctriques, parkings, cases de la cultura, palmeral d´Elx i demés. Que poca vergonya que teniu, això si, que calents esteu per estar fora del poder i no poder- vos tallar la tortà al vostre gust. Primer informat i despés parla, no a la inversa.

INDIGNAT ha dit...

Doncs molt fàcil amic anònim, ha entrat / han requerit a l'ajuntament el pagament d'una factura de dos-tres mil € de dos tratges de buseig....i jo em pregunte perquè vol l'ajuntament dos tratges de busetjar?

Anònim ha dit...

Es vol l'Ajuntament, o es una factura de l'anterior corporació de dos tratges d'algun clug de buceig sense consignació pressupuestaria? Això és el que tinc entés jo.

QUALSEVOL NIT EIXIRÀ EL SOL!!! ha dit...

Em pareix molt bona iniciativa!!!
Amb sentit comú!!!