L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 22 de novembre del 2020

Una passa més endavant per a l'electrificació del Poligon del Golfo i la platja

 

La Conselleria d'Economia Sostenible ha publicat en el Butlletí Oficial de la Província l'alçament d'actes prèvies a l'ocupació de finques afectades pel projecte “Projecte de Línia de Mitjana Tensió des de la "Subestació Valldigna" fins al Polígon el Golf.

Aquesta línia discorre per les partides el Pla, el Maçanet, el Tol·lo, l’Albelló, Tremuja fins al centre de repartiment el Golf” va ser declarada d'utilitat pública, i per a la seua execució es precisa l'ocupació dels béns i drets afectats.  Per tant, és convoca a les persones titulars dels béns i drets afectats a l'Ajuntament per fer l'alçament d'Actes Prèvies a l'Ocupació i, si procedeix, les d'ocupació definitiva.

Les persones interessades o titulars  dels béns afectats, hauran d'acudir personalment o representades amb la seua autorització, aportant els documents acreditatius de la seua titularitat i l'últim rebut de la contribució.  L'alçament d'actes tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 de gener de 2021, a partir de les 09.00 hores, en les dependències de l'ajuntament. La relació de les persones titulars convocades es publicarà en el tauler d'edictes municipal.

El regidor Josep Llácer, preguntat per aquesta publicació al BOP ha assenyalat que "el govern municipal fa una passa més en la solució a un dels greus problemes urbanístics que venim patint, com herència de la mala gestió de governs anteriors. L'acabament de la urbanització possibilitarà  el creixement de les indústries existents i facilitarà la implantació d'altres noves, amb la repercussió que pot tindre en el món laboral valler".

 

 Una llarga història de despropòsits en contra Tavernes dels governs del PP

 El projecte del Poligon el Golf va ser aprovat en maig del 2003 pel govern del PP, adjudicat a Calviga en octubre d’eixe any amb un termini d'acabament de 28 mesos. Les obres del polígon es van executar, però no estan acabades perquè no disposa de subministrament elèctric adequat. De fet, l’Ajuntament no ha recepcionat encara el polígon i no s’hi poden instal·lar empreses perquè legalment el polígon no està acabat.

Els governs del PP mai no van solucionar l'electricitat, ni feren cap gestió per aconseguir dur-la al Golf.  Van anunciar que ess duria des d'una futura subestació del Brosquil (Cullera), que com la del Golf estava dins del Pla Elèctric Nacional 2010-2015. L’any 2011, després de guanyar les eleccions, com havia fet amb el projecte del riu Vaca, Rajoy (PP) va anul·lar les subestacions.

El PP de M. Rajoy va perjudicar greument Tavernes, però encara el perjudicava més quan tampoc va incloure les subestacions dins del Pla Elèctric Nacional a executar entre el 2015 i el 2020. I això que aquesta subestació havia de donar electricitat a la platja!  Igual que amb el projecte del riu Vaca: eliminat, sense que tampoc ni el PP de Tavernes ni el PP de de la Generalitat obriren la boca.

L'alcalde de Compromís, Jordi Joan, es va reunir a Madrid amb el Ministeri d’Indústria per reclamar la subestació del Golf. La resposta va ser que la petició era cosa de la Generalitat, governada pel PP. Les reunions de l’alcalde a València amb els responsables valencians del PP per demanar que feren la gestió a Madrid va quedar en no res. Ni el govern de la Generalitat del PP ni el PP valler van moure un dit.

Encara més: El Ministeri d’Indústria va aprovar el Pla Elèctric fins el 2020, i  la subestació de Tavernes es quedava fora: El Golfo i els sectors de la platja no tindrien electricitat.

Jordi Joan i Josep Llàcer reunits amb director general d'Indústria i Energia, Diego Macià.
 

Amb el canvi de govern en la Generalitat i l'entrada del Govern del Botànic, l’alcalde Jordi Joan i el regidor Josep Llácer,  de Compromís va ser fer gestions amb el nou director general d'Indústria i Energia de l'actual Generalitat, Diego Maciá, per impulsar l'electrificació del Polígon del Golf. S'implica també a Iberdrola amb la proposta d’una línia de 20 kV (quilovolts) per donar fluid elèctric al Golf i la platja. La proposta és acceptada.

 

El mes de maig del 2018 el DOGV aprovava el projecte  i la declaració d’utilitat pública. Després, a novembre,  les empreses implicades (Alpesa, Vilber, Calviga) i el regidor Josep Llácer es reunien amb Antoni Marzo, director general de Medi Natural i Avaluació del Paisatge de la Generalitat per d'impulsar l'informe d'avaluació ambiental del projecte d'electrificació del polígon industrial "El Golfo".