L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 3 de novembre del 2020

L'oratge que ens espera a partir d'avui i al llarg de la setmana

 

La tardor ens arriba de ple els pròxims dies, si tal com preveu l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) es donen els cels nuvolats  i precipitacions majorment a València, nord d'Alacant i interior de Castelló, amb baixada de les temperatures màximes i mínimes semblants. 
 
De fet,  AEMET ha decretat "alerta groga" per grans pluges i temporal marítim amb ones de fins a 3 metres. L'entrada d'una massa d'aire humida de component est i des del Mediterrani serà el factor que permetrà pluges que poden acumular fins a 60 litres en 12 hores, vent fort i onatge intens a la nostra costa. 
 
Els canvis s'iniciaven ahir dilluns per la vesprada, amb una borrasca al sud peninsular, i això al costat d'un potent anticicló al nord de la Península, que afavoreix l'entrada d'aquesta massa d'aire molt humida i inestable.
 
Avui dimarts: precipitacions en tota la franja que va entre Catalunya i Andalusia occidental. S'iniciarà un descens significatiu de les temperatures. La cota de neu baixarà fins als 1400 m al Pirineu. Predominarà el vent de component nord.
 
 
 

Dimecres: Sembla ser que és el dia amb més possibilitat de fortes pluges, localment fortes o persistents i amb tempestes a la zona centre peninsular, punts de la meitat sud d'Andalusia, i al llarg del dia a zones del País Valencià. Continuarà el descens de temperatures i el vent serà de component est, amb intervals de fort en els litorals de Balears i Mediterrani. Alerta "groga" per temporal marítim a les costes de València, Alacant i el sud de Castelló . 

Dijous: Pluges en bona part de la península, més febles i disperses com més al nord. Probabilitat que encara siguen localment fortes o persistents en el quadrant sud-oest peninsular i a l'àrea del Mediterrani. Les temperatures en ascens a la meitat nord i es mantindran els vents de component est amb intervals de fort a Balears i litoral mediterrani peninsular.

Divendres i dissabte es mantindrà la inestabilitat, amb la borrasca desplaçant-se al nord per situar-se a l'oest de la Península. Pluges en bona part de la península.

Diumenge: estabilització de l'atmosfera, amb disminució de les precipitacions.