L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 4 de novembre del 2020

PLENARI DE NOVEMBRE 2020: L'Ajuntament sol·licita un metge més de guàrdia en el Centre de Salut i reobrir el consultori de la platja


El ple municipal celebrat el dilluns, amb els vots a favor de tots els grups, va aprovar instar a la Generalitat Valenciana  perquè incorpore un altre metge de guàrdia al Centre de Salut de Tavernes, així com demanar que continue el servei de consultori mèdic a la platja de la localitat, tancat des del final de la temporada estival. La proposta va ser presentada pel PP i recolzada per tots els grups.

El consistori ha basat la seua petició en el fet que actualment només hi ha un metge de guàrdia a la vesprada i dos en les consultes del  Centre de Salut. Aquest nombre de facultatius es considerat per l'Ajuntament com a insuficient i per això demana l'ampliació a dos metges de guàrdia, per a reforçar les consultes.

L'Ajuntament també sol·licita que s'oferesca de nou el servei de consultori de platja. Aquesta petició, si ens atenem a la mateixa història del servei des que es dóna a l'estiu, serà de difícil compliment per la Conselleria de Sanitat.  De sempre i des de dècades, amb independència del govern municipal local, el servei de consultori s'ha ofert nom´s durant els mesos d'estiu, i s'ha tancat sempre al setembre, quan ha acabat la temporada estival. No hem d'oblidar que no és un servei municipal ni és de competència municipal.

La situació actual de pandèmia ha fet que molts veïns s'hagen quedat residint a la platja en considerar-la un lloc més segur, amb la qual cosa s'ha incrementat la població habitual que viu a l'hivern, i pot ser un factor a reconsiderar a l'hora d'oferir servei unes hores al dia.