L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.693
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 38.010

dimarts, 3 de novembre de 2020

PLENARI NOVEMBRE 2020: Tavernes aprova el nom de "Plaça dels Sequers" per a la "Plaça del Rey Juan Carlos I"

 

El ple municipal va aprovar ahir el canvi de nom de la “Plaça de Juan Carlos I” a “Plaça dels Sequers”, nom amb el qual la ciutadania vallera coneix l’esmentada plaça ubicada en la urbanització dels Sequers, i que recupera el nom tradicional després de la decisió aprovada amb els vots a favor de Compromís, PSOE i l'Esquerra, el vot en contra de Cs i l'abstenció del PP.
 
El punt de l'ordre del dia va suscitar diverses intervencions, que no podem considerar-les debat des del moment que la dreta local es va dedicar als retrets al govern municipal del tipus si era o no convenient la moció en temps de pandèmia, si suposarà un maldecap el canvi de les adreces en correus, rebuts, domiciliacions bancàries o si no era ara l'hora més adient per a fer mocions de calat polític.Una total incongruència perquè al ple, entre altres coses, es va a fer política.
 
No obstant, cal remarcar que més cridaner va ser que cap dels dos partits de la dreta dedicaren una sola paraula en defensa al rei emèrit, figura central sobre la qual girava la moció. Cap paraula de reconeixement, cap paraula en defensa de la seua figura o el seu llegat. Simplement van dir que el rei no havia estat condemnat, cosa ben evident i més si la Constitució no li aplica allò de tots els espanyols som iguals davant la llei. L'abstenció del PP, sense comentaris. Els seus votants ja n'opinaran.
 
 
 
 
La moció, defensada per Anna Bellver de Compromís, recordava que els mitjans de comunicació, sobre tot els internacionals, han publicat ampla informació sobre la presumpta procedència il·lícita de la de Juan Carlos de Borbón i Borbón que manté a través d'una trama financera  offshore. 

Explicava que les indagacions centrades en dues fundacions (Lucum i Zagatka) amb diversos comptes bancaris, amb comptes bancaris a Suïssa i dipòsits de 64,8 milions d'euros (100 milions de dòlars) provinents de la casa reial saudita. I també les investigacions realitzades sobre la destinació dels diners i que han estat motiu de molts articles en  premsa, fins arribar a la fugida del rei emèrit als Emirats Àrabs el passat mes d’agost, on s’indica “que ha provocat un alt grau d’indignació alhora que ha degradat definitivament la imatge del monarca i de la casa reial".

 

Anna Bellver remarcava que “tots aquests actes i informacions, amagades durant anys a la ciutadania, atempten contra els més elementals principis ètics. L'existència d'un règim de monarquia parlamentària no pot  comportar  l'existència  de  zones  d'impunitat  contràries  al  principi  d'igualtat  que consagra l'article 14 de la Constitució”.

La regidora assenyalava que “un rei emèrit en fugida i amb aquests comportaments totalment censurables no mereix formar part de la llista de carrers de la nostra ciutat" i justificava la proposta  com una busca de recuperar la dignitat dels espais públics de Tavernes, que el canvi de nom era era "un acte de dignitat i d'higiene democràtica, i la plaça no es deu associar a una monarquia presumptament corrupta i decrèpita”.
 
 

Cap comentari: