L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 24 de novembre del 2020

El temps que es preveu a partir de demà dimecres: pluges de dijous a dissabte


Actualitzem la previsió d'aquesta setmana, amb canvi de temps a partir de demà i afecció principalment a partir de dijous i divendres i fins al dissabte a les comarques centrals valencianes per la gota freda que es formarà sobre la vertical peninsular  i que anirà desplaçant-se cap a la  Mediterrània .

Les precipitacions podrien ser localment fortes a punts de la nostra zona costanera, però cal dir que la posició final de baixes superficials pot condicionar molt els registres. En altres paraules, si hi ha una zona de baixes pressions al golf de Cadis i Argèlia poden enviar vent humit del Mediterrani cap a la costa valenciana, malgrat que els estudis apunten més a un episodi de precipitacions moderades. Ho tornen a recordar: la gota freda o DANA no és pas sinònim de pluja torrencial, de vegades ni plou.


 

Us mostrem una animació en altura, gràcies a la quan s'entén millor el que és una gota freda: una bossa d'aire fred que es despenja del corrent polar. Ni més ni menys, només és això. Cap precipitació torrencial, que és un error que es va propagar ràpid als anys 80.

Una DANA és el que sempre s'ha conegut com una gota freda, només he afegit alguns detalls més a la seva definició. També hi ha el concepte de BFA, que segons AEMET, és una gota freda o DANA que té una incidència-reflex a tots els nivells, des de nivells alts fins a superfície.