L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 3 de novembre del 2020

Segons AEMET, dimecres i dijous podem tindre pluges localment fortes, fins als 200 litres


Estem a les portes d'un temporal de pluges en tota la península, però amb afecció major en la meitat oriental, on ja s'han activat avisos per probables precipitacions intenses, nevades i la mala situació marítima (mapa superior).

Demà dimecres, l’orientació de l’anticicló en sentit oest a est al voltant de les illes Britàniques, provocarà un embossament d’aire fred que afectarà la península i ajudarà l'entrada de vents humits procedents del Mediterrani.

La depressió en altura se situarà davant les costes de Portugal a últimes hores de demà dimecres, i en superfície es desenvoluparà una àrea de baixes pressions al Golf de Cadis: en conjunt tindrem el fenomen conegut com a Borrasca Freda Aïllada (BFA).

Per tant i per eixa disposició, entre el dimecres i el dijous es crearà un flux molt humit del sud-est que incidirà sobre el Golf de València i penetrarà fins al centre peninsular, amb pluges més copioses en aquestes zones.

 

Dimecres a les 13 hores

Probables pluges molt intenses a l'entorn del Golf de València

L’Agència Estatal de Meteorologia ha decretat l’alerta taronja en la nostra zona de la Safor –Valldigna per fortes pluges, i l’alerta groga  en el litoral per ones de 3 metres i vents de força 7 (50-60 km/hora).

La situació es presenta delicada al Golf de València, on podrien acumular-se més de 200 litres per metre quadrat (l/m²) en zones de les províncies de Castelló i València, amb pluges localment molt fortes o torrencials i anar acompanyades de tempesta.

La inestabilitat del Golf de València es traslladarà cap al nord  i les pluges s'estendran amb  les hores a la resta del litoral mediterrani, Aragó, Castella-la Manxa i Andalusia, seguint el recorregut de la BFA. 

 

Dijous a les 13 hores

 Neu i vent

Demà dimecres es poden registrar nevades en el Sistema Ibèric i Pirineus, sobretot a les muntanyes occidentals de Terol.

El vent de llevant alterarà la situació marítima en les costes valencianes, amb ones que poden superar els 3 metres.

Concloent: la previsió ens informa d’una situació potencialment adversa, especialment en el Golf de València, i on cal vigilar els rius i les rambles per crescudes sobtades. I sembla ser que la BFA continuarà un temps, i a partir del dijous es tornarà a aproximar  i deixarà més pluges d'oest a est en zones peninsulars.

El vídeo de les pluges previstes