L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 25 de novembre del 2020

L'oratge dels pròxims dies: previsió de pluges i alerta groga d'AEMET per a tot el litoral valencià



La imatge de dalt, del Meteosat d'ahir, és espectacular, on s'aprecia perfectament el tàlveg fred (colors vermellosos) davant la península a l'oest, amb els "borreguets" associats a l 'aire d' origen polar o Àrtic. Després del procés del trencament, avui ja podem parlar de gota freda, que  ha començat a afectar la península.

 Tot apunta a que, com a reflex de la inestabilitat en alçada, es desenvoluparà una baixa en superfície solapada a una depressió a nivells mitjans-alts i sistemes frontals. En altres paraules, tècnicament estaríem davant d'una Borrasca Freda Aïllada (BFA), que ve a ser una variació de la gota freda.

 

 

Els mapes que AEMET ha penjat a les xarxes socials també confirmen eixa previsió: demà dijous pluges moderades e irregulars, i divendres serà el dia més inestable, amb la gota freda a l'alçada de la vertical del nord del Marroc i una baixa en superfície davant les costes de Múrcia, i possiblement precipitacions acompanyades d'aparells elèctrics.

 

L'evolució de la baixa en superfície pot canviar la previsió. Aquesta situació és la clàssica en la nostra zona mediterrània, on sempre ens toca esperar per veure si plou amb coneixement. 

Davant aquesta situació, AEMET activa l'avís groc per a divendres a tot el litoral del País Valencià per probabilitat ( 40-70 % ) d' arribar als 60 l / m2 en algunes zones.