L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 25 de novembre del 2020

Tavernes recorda les víctimes de la violència masclista. Lectura d'un manifest a la Plaça Major (vídeo)


Avui hem celebrat amb un acte senzill, una concentració a la Plaça Major, el dia 25N, un dia en el qual tots i totes ens hem implicat per comemorar el "Dia Internacional de la Lluita contra la Violència Masclista" i no ho hem fet amb un caràcter festiu, sinó reivindicatiu , no ha estat un acte alegre sinó més bé trist en recordar les víctimes de la violència masclista.

 

L'acte l'ha iniciat la regidora d'Igualtat, Noe Alberola, de Compromís que ha recordat el significat de la jornada i ha agraït la implicació de la Fundació "Integra Valldigna" en preparar els alumnes el decorat que servia de marc els parlaments.

Tot seguit ha tingut lloc un manifest, elaborat i llegit per Agustín Zaragozá, agent d'Igualtat del grup Treballem per la Igualtat, al voltant de la jornada, i que podeu escoltar en la veu de l'autor tot seguit, i on aborda qüestions tan fonamentals com les discriminacions de la dóna en la societat, el paper que ha jugat i que encara juga en moltes societats, on de vegades esdevé un simple joguet sexual, per fer al llarg del text un al·legat contra les desigualtats i denunciant les múltiples classes de violències que encara pateix la dóna.

 


 

Amb aquest acte, els veïns i veïnes que ens hem reunit a la Plaça Major, hem volgut fer visible una xacra que omple d'ombres i punts negres la societat actual, una xacra que com a pesada llosa no deixa respirar ni viure moltes famílies, i que només des de la conscienciació i la denuncia, quan calga, podrem afrontar com a societat que vol ser i es diu civilitzada.


L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde, Sergi González, que ha tancat l'acte amb l'agraïment de la presència dels vallers i valleres assistents, entre els quals hi havia molts dels regidors del govern municipal Compromís-PSOE, i els regidors Carlos Gimeno de Ciudadanos i Domingo Pérez, del PP.