L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 17 de novembre del 2020

Una bona notícia: Conselleria d'Educació ha dónat llum verda a la millora dels CEIP Divina Aurora, Sant Miquel i Alfàndec


La Conselleria d'Educació, segons hem pogut conéixer des de la Comunitat Educativa, ja ha comunicat a l'Ajuntament l'aprovació de la memòria valorada del CEIP Divina Aurora, cosa que també ha fet amb el CEIP Sant Miquel. Els projectes passen ara a la fase següent que no és altre que l'acceptació per part de l'
Ajuntament de Tavernes de la “Delegació de Competències” per executar les obres de millora en els centres esmentats dins del Pla Edificant de la Conselleria d'Educació.
 
La regidora d'Educació, Anna Bellver, de Compromís, ens ha confirmat la novetat que ens han dit, i alhora ha valorat "com a molt positiva aquesta realitat que suposa un gran avanç en tot l'entramat administratiu corresponen a l'execució de les obres de millora dels centres públics vallers". 
 
La regidora de Compromís ha recordat també que el govern municipal ja va informar al consistori  en el passat plenari que igualment s'havia donat llum verda a la "memòria valorada" del CEIP Alfàndec amb la qual cosa "en el plenari de desembre es pot presentar la proposta d'aprovació de "Delegació de Competències" dels tres CEIPS Alfàndec, Sant Miquel i Divina Autora. Ara només hi ha pendent d'aprovar, d'entre els centres de primària públics,  la memòria valorada del CEIP Magraner, que pensem serà també qüestió de dies".
 
Anna Bellver ha indicat que una vegada aprovada en plenari la “Delegació de Competències” "l’Ajuntament podrà contractar la redacció del projecte definitiu i després licitar, executar i dur la direcció de les obres de millora dels tres centres.  
 
Recordem  allò que vam publicar quan la presentació de les memòries valorades d'aquests centres públics de primària a la Conselleria
 



Sant Miquel: la memòria valorada contemplava un conjunt d’actuacions amb un valor superior a 1 milió d’euros per a efectuar millores en les aules, l’habilitació d’un ascensor per a facilitar l’accessibilitat al centre educatiu, l’ampliació del gimnàs, el menjador i la planta baixa de l’escola, la millora de la tanca exterior i l’enderrocament i reconstrucció del mur de contenció de la zona de jocs, tot seguint com hem dit les directrius marcades per la Conselleria en les visites efectuades.



Divina Aurora: Es preveuen obres per valor superior als 3 milions, on la memòria preveu una sala polivalent d’usos múltiples, amb 90 metres de superfície, l’habilitació de l’aula informàtica de 75 metres, la biblioteca de 50 metres, un gimnàs  i aules de recolzament per a Primària i Educació Especial de 25 metre, un aula polivalent de 50 metres per educació infantil a més d’altres per a usos dels equips docents, alhora que es reubicarà l’entrada principal per complir amb l’accessibilitat i la instal·lació d’un ascensor.





Alfàndec: es contemple obres per valor de  800.000 amb la instal·lació de dos sistemes d’ascensor, nous lavabos al pavelló infantil, lavabos adaptats i per al professorat, la modificació de l’accés nord per complir amb l’accessibilitat així com millores en finestres del pavelló infantils. Es contempla també un gimnàs al primer mòdul amb vestidors, lavabos, magatzem i una sala per a la caldera.

El Pla Edificant de la la Conselleria d’Educació s'executa amb la col·laboració dels ajuntaments per a acurçar els terminis d’execució i així donar millor solucions a les necessitats dels centres educatius valencians. Totes aquestes previsions d’obres s’haurien d’executar en la legislatura 2019-2023 que comença el mes que ve.