L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 30 de novembre del 2020

EL SOL IX PER A TOTS: Per què cauen certs polítics?

La contestació ve amb el conte de Borges "El brujo postergado". Encara que ja ho recull de l'Infant Juan Manuel, aquell que des d'Alarcon estant - amb aquell paratge digne de "Harry Potter",  preciós - dominava els territoris del sud fins a Granada. (Eixe pantà, Alarcon, construït amb diners i per al regadiu valencià). 

Va passar que un degà de Santiago va anar a Toledo a vore el mag Illán, i va anar pujant de categoria gràcies a la màgia del toledà. De bisbe de Santiago va passar a ser arquebisbe de Tolosa, després cardenal a Roma,i sempre recordant la promesa feta aa Illán, el mag: allò que deixava era pel fill del toledà. 

Fins que arriba a ser Papa i ja no va recorda la promesa, ni tampoc a qui l'havia fet arribar amb la seua màgia allí. Fins i tot el va tractar malament per ser un bruixot, quan ell era el Papa de Roma.

Però el mag Illan va trancar l'encanteri i el Papa és queda al carrer de Toledo, sense papat, ni "papa" per a menjar. 

Així que la moralitat de la història és que recordem les promeses i recordem qui ens ha fet arribar. ( Qui ho ha fet una vegada, ho pot tornar a recuperar...  una moralitat pels que estan tan dalt) .