L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 29 de novembre del 2020

Un programa educatiu conjunt de la Regidoria d'Educació - Centres de Tavernes acosta el jaciment de Bolomor als alumnes vallers

 

La regidoria d’Educació de Tavernes, que presideix Anna Bellver, de Compromís, en estreta col·laboració amb els centres educatius de la ciutat està duent a cap, des de fa unes setmanes, unes activitats en els centres d’acostament als alumnes del jaciment paleolític de Bolomor.

Les activitats s’han desenvolupat en els patis dels centres dins del programat preparat conjuntament per la regidoria d’Educació i els centres vallers,  activitats que han estat “intraescolars, en els patis per no poder-los efectuats com a activitats extraescolars per la Covid-19.

 

Anna Bellver ens comentava que “hem traslladat la prehistòria als centres, hem abaixat el jaciment de Bolomor fins als patis dels centres educatius”. I la forma amb que s’ha efectuat ha estat amb el desenvolupament de tallers de prehistòria que, segons indicava, han estat molt satisfactoris i molts professors li han confirmat l’interés dels alumnes, molts dels quals no havien tingut encara l’oportunitat de conèixer el jaciment.

 

La posada en valor del jaciment i facilitar el seu coneixement entre les joves generacions de Tavernes és primordial per entendre les nostres arrels i el valor del nostre patrimoni. Per a la regidora de Compromís “en conjunt, el programa suposa un apropament del nostre patrimoni cultural a les futures generacions. Hem de conscienciar-les a que el cuiden i l’estimen, però per això cal primer que el coneguen i comprenguen el valor que té. Pensem que activitats com aquesta són molt profitoses” 

 


La programació ha estat dirigida principalment als alumnes de 6é de primària i als del primer cicle d’ESO i ha consistit en una explicació primera d’allò que és Bolomor i una pràctica a través dels tallers que permetia visualitzar als alumnes la vida de l’home de Neandertal, aquells primers pobladors de la Valldigna i de les terres valencianes que hi van viure al jaciment valler fa més de 100.000 anys. 

 Aquests tallers, segons les opinions que hem arreplegat, han permés als alumnes endinsar-se en aspectes que suposaren, en la prehistòria, una revolució, com és  l’obtenció i sobre tot l’ús del foc, o la talla d’estris lítics que permeten preparar les peces caçades o les pells per a cobrir-se, per exemple. 

 

 Cal remarcar, com també assenyalava la regidora Bellver, que totes aquestes activitats es duen a cap amb la màxima seguretat per als participants, respectant totes les normes i amb la distribució en “grups bombolla” de les classes.