L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 7 de novembre del 2020

Ban de l'Ajuntament i de l'Alcaldia sobre la situació de la Covid-19 a Tavernes


L'Ajuntament de Tavernes i l'alcalde Sergi González publicaven ahir per la nit un ban dirigit al poble de Tavernes on recordava que, la preocupant situació que vivim a tot l'estat espanyol i en concret a la nostra població, obliga a establir noves mesures per lluitar contra la Covid-19.

L'alcalde recorda que les mesures es prenen en base a les competències municipals, i seguint sempre les mesures sanitàries que arriben de l'Àrea de Salut Pública de Gandia per fer front a la pandèmia.

Sergi González remarca en el ban que mesures del tipus com tancament perimetral, restriccions de mobilitat o tancament de locals no són competència municipal i per tant l'Ajuntament no les pot prendre de manera unilateral. El Ban recorda que l'Ajuntament està en contacte amb la Conselleria de Sanitat, que és qui coneix la realitat exacta de Tavernes i qui ha de prendre les mesures més dràstiques, per a les quals l'alcalde indica que està tot preparat. 


 

 L'alcalde apel·la a la responsabilitat individual de tota la ciutadania de Tavernes i recorda que gran part de l’èxit es deurà a cadascun de nosaltres en particular, si fent ús d'aquesta responsabilitat prenem consciència de la gravetat de la situació i així segur que les coses aniran millor. Entre les accions senzilles que cada ciutadà pot realitzar hi ha dur sempre la mascareta posada, guardar la distància social i hàbits de desinfecció i higiene personal són claus per guanyar la partida al virus.

L'alcalde desitja ànima a la població de Tavernes i sobretot molta força a les persones infectades, confinades a ses cases i familiars.


Mesures preses per l'Ajuntament dins de les competències que té

 El ban de l'Ajuntament indica que, dins de les competències que té, aquests mesos ha dut a cap:

   Desinfecció i neteja constant de parcs infantils, jardins, mobiliari urbà i edificis municipals.

   Reforç de personal de la neteja en els centres educatius i els edificis municipals.

    Col·laboració i comunicació diària amb el Centre de Salut de Tavernes i amb l’Àrea de Salut de Gandia.

   Protocols específics per a les activitats esportives i culturals.

    Intensificació dels controls policials per a vetlar pel compliment de les mesures vigents.

   Control d'accessos, senyalística informativa i dispensadors de gel hidroalcohòlic als edificis municipals.

 

 

   Control estricte de l'aforament i desinfecció dels espais on s'han desenvolupat activitats esportives i culturals.

   Implantació  de  la  cita  prèvia  en  diversos  serveis  de  la  Biblioteca  o  el  Braç Treballador, així com la presa de la temperatura a l'entrada.

   Creació de la figura de coordinador Covid-19 en els clubs esportius del municipi.

    Deixar fora de servei les fonts d'aigua del terme municipal. 

 

Mesures noves derivades  de la resolució d'ahir de la Conselleria de Sanitat

 

El Ban d'Alcaldia remarca que després de la publicació ahir divendres al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) de la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, l’Ajuntament ha pres noves mesures:

   Tancament complet dels parcs infantils (malgrat que la directriu de Salut Pública és reduir aforament al 50%).

   Neteja  i  desinfecció  integral  d’un  lloc  tan  sensible  com  el  Mercat  Municipal (l’actuació es farà diumenge i bàsicament consisteix en, a banda d’una neteja a fons de l’espai habitual, es contempla la neteja de la cristalleria i racons de difícil accés de l’edifici i que requereix un equip de neteja especialitzat).

   Intensificar el control policial per al correcte compliment de les mesures sanitàries i també tindre més presència en els accessos als centres educatius per tal d’organitzar l’entrada i l'eixida de l’alumnat, que ara és possible amb la incorporació de vint nous agents al cos de la Policia Local.

   Reducció d’aforament al 50% a la biblioteca i centres culturals.

   Celebració d'esdeveniments esportius a porta tancada.

   La continuació de les mesures sanitàries que tenim ja implantades al municipi des de fa mesos indicades abans.