L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 30 de novembre del 2020

Tavernes amortitza 609.285 euros en prestecs - inclós el de la gespa del Camp de Futbol- i deixa en 4'5 milions el deute municipal

 
L’Ajuntament de Tavernes continua l'objectiu de sanejar la Hisenda Municipal i vol deixar ja en l'oblit la situació de bancarrota en que es trobava l'any 2011, quan Compromís va ascendir a l'alcaldia i es devien vora 28 milions d'euros. Avui, ha donat un pas més endavant amb l'amortització d'un total de 609.285,20 euros de préstecs pendents gràcies al romanent de tresoreria corresponent a la liquidació del pressupost de 2019. 
 
I l'acció té dos efectes positius: elimina deute provinent de passats governs del PP i alhora s'estalvia el pagament dels interessos bancaris del capital amortitzat. Recordem que quan menys deute tinga l'Ajuntament, més capacitat té per poder acudir a préstecs i li calen per escometre inversions per a la ciutat.
 
L'operació d'amortització ha servit també per a pagar completament el préstec de préstec de 280.000 euros signat pel govern municipal per a dur a terme la substitució de la gespa artificial del Camp de Futbol municipal. 
 
 
Un préstec de 7 mesos, ben poc d'interés i nova gespa per al Camp de Futbol
 
En conjunt, aquest préstec firmat el passat 16 de març, només ha tingut vigència durant 8 mesos, amb la qual cosa els interessos abonats han estat mínims, també afavorit pel fet que l'interés de l'operació bancaria era molt baix, de l'ordre del 0'35%. Ací cal recordar que l'alcalde Sergi González, en el seu dia, va indicar que es calculava un total de 5.000 euros en interessos si s'amortitzava el deute en 10 anys, i el préstec no ha durat ni un any.
 
El sistema finalment que va elegir el govern aleshores format només per Compromís, i que va gaudir al final del recolzament i vot afirmatiu de Cs en el ple de gener, va ser el préstec com a única forma segura de garantir que la temporada actual el Camp Municipal tindria la dotació de gespa nova, com així ha passat.   El préstec va permetre licitar l'obra i adjudicar-la dins d'un terminis que han permés tindre el canvi executat i el camp en perfectes condicions amb l'inici de la temporada.
 
 

D'aquesta operació de préstec i el resulta final de tindre una gespa nova es beneficien actualment un total de 16 equips oficials que participen en múltiples campionats provincials i autonòmics a més de 2 equips de veterans i 2 de penyes. També i s'hi celebren campionats de futbol-7 amb la participació de mes de 20 equips, 24 hores de futbol i escoles esportives. Tota aquesta munió d'esportistes pràctica ara el denominat "esport rei" amb les millors condicions de seguretat, cosa que també afecta possibles lesions pel mal estat de la gespa.
 
Dels 27 milions de deute que va deixar el PP als 4'5 actuals

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha destacat el treball efectuat per Compromís en les passades legislatures en l'àrea econòmica, sota la direcció de l'alcalde Jordi Joan i del regidor Perfecto Benavent, que abaixaren de vora 28 milions a un deute sobre els 5 milions, una millora que ara continua. 
 
Al respecte ha indicat que “la millora en la situació financera de l’Ajuntament els últims anys, i ara, gràcies a esta amortització de préstecs ens estalviarem els interessos bancaris corresponents i ara rebaixarem el deute a llarg termini fins als 4’5 milions d’euros, aproximadament un 30% del pressupost anual, una ràtio molt positiva”.