L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 16 de novembre del 2020

La SIUM organitza per enguany uns actes online dedicats a la patrona, Santa Cecília

Concert Santa Cecília 2019
 

La Societat Instructiva Unió Musical (SIUM) de Tavernes, com cada any, es prepara per a celebrar les festes a la seua patrona: Santa Cecília. Però enguany  ho farà de manera diferent com a conseqüència de la pandèmia que suposa el covid-19.

Així la SIUM, conscient de la greu situació sanitària que passem,  ha apostat per fer unes festes online, totalment lliures de perill, a través de les quals poder transmetre el més gran dels ànims a totes les famílies afectades per la pandèmia, i ajudar a fer més suportable aquests mesos de tanta angoixa.

Imatge del programa actes Santa Cecília 2012

 

El passat mes de febrer, l’organització de les festes de Santa Cecília va passar a mans de l’autodenominat grup de treball de Santa Cecília, un reduït grup de músics de totes les seccions que conformen la Societat (banda simfònica, orquestra, pianistes...) amb l’objectiu principal i comptant amb la col·laboració de la junta directiva de reorientar les festes. Amb aquest objectiu, el grup de treball portava treballant des del mes de febrer per confeccionar un programa de festes que s’obrira a la població de Tavernes que ni és sòcia ni coneix la Societat. En paraules d’un dels membres del grup de treball “la Societat Musical és part de Tavernes, i Tavernes ha de ser part de la Societat Musical”.

 

Santa Cecília 2019

La pandèmia ha fet impossible dur a terme el programa pensat. Malgrat tot, l’esforç no quedarà en res perquè, com confirma el mateix grup de treball, “teníem programats, i mig acordats, actes oberts al poble com vermuts musicals a l’aire lliure amb actuacions en directe de grups locals, concentracions ciclistes o tallers que s’han cancel·lat en este 2020; però tenim previst dur endavant tot aquest programa festiu i cultural quan les condicions sanitàries ens ho permeten fer”. No es parla de dates, sinó de condicions sanitàries òptimes.

 

Santa Cecília 2010

 5 concursos per a enguany

La realitat sanitària actual ha fet que la SIUM (amb el grup de treball al capdavant) haja reorientat les festes d’aquest 2020 a un format online convocant un total de 5 concursos (tots online); 5 premis que, en aquesta primera edició, estan dirigits als seus estudiants, als pares dels seus estudiants, als músics de totes les seues seccions i a la resta dels seus socis.

D’aquest 5 concursos, 2 estan més enfocats als més menuts (premi de narració curta i premi de dibuix, tots dos entorn a un tema clar: la SIUM); 2 més estan enfocats a la gent de més edat (premi de recuperació de la història oral i premi de fotografia antiga, també entorn a la temàtica de la SIUM); i un cinqué concurs que pretén buscar, a través de fotografies actuals amb somriures de músics i socis, la confecció d’un mural que puga fer recordar, en el futur, la força amb la qual els membres de la SIUM van fer front a la pandèmia del 2020.

Santa Cecília 2013
 

 Sobre els premis de recuperació històrica i de fotografia antiga, un membre del grup de treball ens deia que “amb aquests dos premis volem recuperar part de la història de la Societat, i per tant, de la mateixa Tavernes abans de què la nostra gent més major muira i no ens ho puga contar. Recuperar la història oral i les fotografies velles és recuperar la nostra essència, entendre el nostre passat i créixer de cara al futur”.

Assaig enguany dels actes festius per obrir-los a tot Tavernes els pròxims anys

El grup de treball de Santa Cecília ha volgut deixar clar que, per a aquesta primera edició, els seus premis no estan oberts a la població no sòcia, serà com una mena d’assaig enguany per a dur-se cap en properes edicions. Malgrat això, remarquen que , des d’aquest mateix 2020, la voluntat és obrir les portes de la SIUM a tota la població de Tavernes.

Santa Cecília 2015

 El grup de treball de Santa Cecília ha destacat la seua implicació en el comerç local de Tavernes i la seua problemàtica econòmica. Així afirmaven: “entenem que l’actual model consumista no beneficia en res als comerços del poble; i per això, des de la SIUM volem aportar en nostre granet d’arena fent que els premis de tots els concursos no siguen premis en metàl·lic, sinó un xec-regal amb el qual ajudar a comprar material escolar-musical (en el cas dels alumnes de la Societat) o comprar algun producte en qualsevol dels comerços del poble (en el cas dels adults membres de la Societat)”.

En paraules de grup de treball: “amb aquestes festes online de Santa Cecília, no només ixen guanyant els membres de la Societat sinó tot el poble de Tavernes”.