L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 10 de novembre del 2020

Tavernes engega la "2ª Campanya d’Esterilització Felina" per controlar la població i la salut de les colònia del terme


 L’Ajuntament de Tavernes ha posat en marxa la segona edició del Pla d’Esterilització Felina (PEF), impulsada des de la Regidoria de Benestar Animal amb la col·laboració de l’Associació Animalista de Tavernes. Objectiu: controlar la població i la salut de les colònies felines del terme municipal.

Els PEF són una eina de control de les poblacions felines de carrer, ja que la presència de gats augmenta considerablement cada any per l’abandonament i la reproducció descontrolada. La campanya consisteix en la captura i el trasllat de les gates a una clínica veterinària, on s’efectua l’esterilització, un control d’infeccions i la desparasitació interna, abans de ser tornades a la respectiva colònia.
 
La primera edició del  PEF es va dur a terme l’any passat, quan es van esterilitzar un total de 50 gates i 4 gats. L’esterilització redueix els comportaments molestos com els miols, aldarulls, la pudor dels orins i el marcatge territorial al carrer.

La regidora de Benestar Animal, Mònica Palomares, ha assenyalat que “les campanyes d’esterilització felina afavoreixen el benestar de les colònies i un equilibri controlat de la reproducció per a garantir la salut pública i la convivència. El treball de les voluntàries de l’Associació Animalista de Tavernes és imprescindible per a poder dur a terme esta campanya, per la seua constant dedicació i el gran coneixement de les colònies que hi ha a Tavernes”.

Per a col·laborar o ajudar en la identificació d’alguna colònia felina localitzada al municipi, es pot contactar amb l’Associació Animalista de Tavernes al telèfon 644 67 71 65 o a través de les seues xarxes socials.