L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 27 de novembre del 2020

AEMET activa l'alerta taronja per possibles pluges fortes al litoral valencià


L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l'alaerta taronja en preveure fortes precipitacions a totes les comarques valencianes, amb pluges que segons l'avís poden ser de més de 80 litres per metre quadrat en 12 hores, i fins i tot localment fortes que poden deixar 40 litres en només 1 hora.

Com hem vingut explicant els darrers dies, tenim una situació de DANA que ens afectarà segurament fins el diumenge. La borrasca està originada pel despreniment d'un tàlveg d'aire fred polar que afecta des del dimecres tota la península. El desplaçament era d'oest a est, i per tant des d'avui afecta tota l'àrea mediterrània. D'ací que AEMET indique "pluges generals, possiblement localment fortes o molt fortes i persistents".

Ens arriben noticies de fortes pluges, cas de Gandia, i comarques alacantines que han estat acompanyades de calamarsa, en alguns casos amb bona quantitat. Ací a Tavernes fa poc de temps hem tingut un ruixat amb calamarsa menuda, que no ha durat gaire. De tota manera, els models de previsió assenyalen que els moments més inestables seran a partir de migdia i al llarg de la tarda. De tota manera, recordem que les pluges fortes es poden donar localment, i en altres punts quasi no ploure.

 



 
 Us deixem aquesta animació on es pot vore la gran massa freda polar (colors vermells) com ahir anava acostant-se al Golf de Cadis. La circulació era en sentit del sud-oest/nord-est, però com el nucli es movia per l'estret, ha canviat el sentit de sud a nord fins i fa que les pluges entren de la mar a terra, i això és causa de precipitació general a tot el territori valencià.