L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 23 de novembre del 2020

Tavernes rebaixa en 200 punts la Incidència Acumulada (IA) i passa de unes xifres de 588 a 383 per 100.000 habitants


L’alcalde de Tavernes, Sergi González, i la regidora de Sanitat, Mònica Palomares, han mantingut avui de matí una reunió amb la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, per a analitzar les dades relacionades amb la COVID-19 i valorar les mesures dutes a terme al municipi.

 
Tavernes, que tenia fa unes setmanes una IA (Incidència Acumulada) total de 588 casos per 100.000 habitants, o si voleu un 0'588 % en percentatge de cent, ha abaixat més de 200 punts i actualment té una IA de 383 per 100.000, amb un total de 66 casos positius actius a dia d'avui. 
 
La secretària autonòmica Isaura Navarro ha valorat positivament les mesures adoptades per l’Ajuntament, com ara el tancament de parcs infantils i jardins, la neteja d’edificis públics o zones comunes, increment de la vigilància policial i l’ajornament d’activitats extraescolars, així com ajornament també d’actes i esdeveniments organitzats pel consistori. Les mesures, aplicades per l'Ajuntament, seguint les recomanacions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, complementen també les mesures generals adoptades a tot el territori valencià.

Els reunits han valorat com a positiva que la tendència dels contagis al municipi en la darrer setmana haja estat descendent, però això no vol dir que la situació és bona, més bé és complicada i continua essent indispensable usar la mascareta en tots els àmbits i limitar les reunions socials.
 
L'alcalde ha assenyalat que “l’Ajuntament extremarà les mesures per a rebaixar les dades de contagi del municipi. Hem  de ser conscients del risc que suposen les reunions sociofamiliars; per això no podem relaxar-nos en l’ús de la mascareta en entorns de confiança”.

La secretaria autonòmica, Isaura Navarro, de Compromís ha destacat “la importància de la col·laboració de la ciutadania per a controlar la traçabilitat i frenar el creixement dels contagis. Davant aquesta situació, és recomanable la contenció de l’activitat social de la població i l’ús de la mascareta en les reunions sociofamiliars per a protegir als més vulnerables i reduir considerablement el nombre de contagis a Tavernes durant els pròxims quinze dies”.
 
Centre de Salut a la platja

L'alcalde i la regidora de sanitat de l'Ajuntament han aprofitat la reunió per a traslladar a la secretària autonòmica la necessitat d’obrir el Centre de Salut de la platja de Tavernes i així donar un millor servei a la població que hi resideix i evitar-los els desplaçaments al poble.