L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 6 de novembre del 2020

Dades d'avui molt preocupants: Tavernes suma 40 infeccions més, amb una IA de casos actuals superior a 500. Augmentes en 156 les infeccions a la comarca



La Conselleria de Sanitat ha actualitzat les xifres de les localitats valencianes i després d'estar dos dies sense variació en les xifres, avui ens ha vingut tot de colp, i un colp completament preocupant en sumar Tavernes 40 infectats des de la darrer actualització. Benifairó ha augment en 3 les infeccions i Simat i Barx no han tingut cap cas nou.
 
L'augment tan gran de contagiats ha disparat a Tavernes la IA (Incidència Acumulada) que és la xifra que mesura els infectats actuals respecte a una població de 100.000 habitants. La IA dels casos actuals ha passat a ser 541, quan fa només dues setmanes era de 29. 

La incidència acumulada (IA) estableix el nombre de casos diagnosticats per cada 100.000 habitants en un període de temps determinat, generalment durant 14 dies. Per al seu càlcul es tenen en compte els casos actius en 14 dies, els que poden infectar per estar actius, i en el cas de Tavernes ara és de 93 casos actius  i una IA de 541.

La IA és una forma de mesurar el risc que existeix ara mateix, en aquest moment, en un lloc determinat com és Tavernes. Com més alta està la incidència, més risc hi ha que el virus circule per aqueix territori.

En les dues ultimes setmanes, les incidències acumulades de Tavernes s'han disparat: el 16 d'octubre teníem 5 casos actius amb una IA de 29 i ara estem en 93 actius i una IA de 541.


Xifres oficials del dia d'avui, encara que les dades estiguen referides al dia 4, dimecres.
 
 - Tavernes: Suma 212 infeccions, un augment de 40 infectats des de la darrer actualització, amb un total de casos actius ara mateix de 93, la qual cosa ens dóna informació que 19 persones han estat guarides. Amb aquesta situació, s'ha disparat la incidència acumulada (IA) dels casos actius que passa a ser 541 quan era fa uns dies en l'anterior actualització era de 354 per cada 100.000 habitants. Xifres molt preocupants. Les defuncions es mantenen en 16. 
 
 - Barx està sense canvis de fa moltes setmanes. Un total de 16 infectats durant la pandèmia, i no té cap cas d'infecció. La incidència acumulada (IA) és de  0,0 casos per cada 100.000 habitants. 

   - Benifairó té un total de 21 infeccions durant la pandèmia, n'ha augmentat 3. Els casos actius són ara 6, amb la qual cosa 5 persones s'han curat. Ha abaixat molt la incidència acumulada (IA) que és de 382 casos por cada 100.000 habitants els últims 14 dies,  quan era de 509. Cap defunció.

  - Simat  suma 26 casos durant la pandèmia, amb cap cas d'infecció última. Té 2 casos actius i amb això 3 persones han passat a estar curades. Ha abaixat també la incidència acumulada (IA) que ara es 60 casos per cada 100.000 habitants els darrers 14 dies quan era 150.  1 defunció.

 

  Departament Sanitari de Gandia  

 

 
Les dades del web de Conselleria de Sanitat referides al Departament Sanitari de Gandia ens donen un total de 1965 d'ençà que es va iniciar la pandèmia, amb un total de casos actius de 541 i 63 persones curades. La incidència acumulada (IA) que ja és de 304 per 100.000 habitants els darrers 14 dies, quan era de 252. Les defuncions totals: 37, sense variació.
 
I suma i més infeccions: ahir segons les proves PCR i d'antígens es van registrar 49 casos més  i 2 ingressos més a l'hospital Sant Francesc de Borja, que atén 28 persones, 21 en planta i 7 en UCI.
 
I un nou brot a la comarca, a Bellreguard, que afecta 4 persones i és d'origen social.