L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 5 de novembre del 2020

Hem passat una nit, com anunciaven les previsions, de grans pluges


Publicàvem ahir per la vesprada que totes les previsions anunciaven que la pluja que havia caigut durant el dia sobre el mar, es traslladaria durant la nit d'ahir dimecres i la matinada d'avui dijous sobre el territori de la costa. 
 
I així ha estat. Fixeu-vos en la imatge superior: la primera captura de pantalla del radar ens indica la situació sobre les 20 hores d'ahir i la segona imatge sobre les 22 hores. Parem l'atenció a la taca groga-roja sobre Sueca: en aquesta matinada s'han arreplegat 345 litres a la Muntanyeta dels Sants de Sueca i 270 al Mareny de Barraquetes. Totes les dades són d'AVAMET. La tercera captura és la situació a les 7:45 hores, com veieu molt diferent a la viscuda durant la nit-matinada.
 
La previsió també es va acomplir a la nostra comarca, i començava a ploure torrencialment a Tavernes i a la Valldigna: Les quantitats arreplegades en el dia d'ahir dimecres foren:
 
Barx: 30 litres
Benifairó (Cambro-Pator): 60 litres
Tavernes: Poble 65 litres; Sequers 92 litres;  Goleta 56 litres
 
Avui dijous al llarg de la matinada i fins a les 7'30 les quantitats són:
 
Barx: 21 litres
Benifairó (Cambro-Pator): 68 litres
Tavernes:  Poble 31 litres; Seguers 30 litres. (Sense dades de la Goleta)

En cap cas, el web d'AVAMET ens dóns informació sobre Simat. 345 Sueca  270 Mareny
 
I poques novetats hi ha més. Recordem el que vam dir ahir, perquè la situació no ha canviat.
 
 

Continuaran les precipitacions que poden arribar acompanyades de tempesta i vent en el litoral. Cal parar esment al temporal marítim durant la primera meitat del dia, amb ones que poden aconseguir o superar els 3 metres (Vore el mapa d'ones de dalt). Les zones més afectades serien aquelles orientades a l'est i si es compleixen les previsions del fort temporal  alguns trams de costa podrien patir alguns danys.