L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 19 de novembre del 2020

200 veïns/veïnes de Tavernes participen en el programa "Incorpora’t" amb onze cursos de formació especialitzada


L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Serveis Socials, ha engegat la quarta edició del programa "Incorpora’t", que es desenvolupa mitjançant itineraris integrats d’inserció sociolaboral per a persones en situació o risc d’exclusió social i que està cofinançat pel Fons Social Europeu i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

 La regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, assenyala que “Incorpora’t és un programa que dona oportunitats reals d’inserció sociolaboral i recupera l’autoestima dels participants a través de l’aprenentatge i el creixement laboral, un fet que els fa sentir-se valorats i els ajuda a aconseguir una millor qualitat de vida”.

 

Un total de 200 persones en situació o risc d’exclusió social participen en les sessions formatives dirigides a augmentar les competències i habilitats personals per a facilitar-los l’accés al món laboral. Enguany s’ha implantat un nou curs centrat en la neteja i desinfecció efectiva front la COVID-19

L’objectiu d’Incorpora’t és oferir formació, orientació i assessorament per a dotar els col·lectius més vulnerables de les habilitats necessàries per a facilitar-los l’accés al mercat laboral, amb la finalitat de millorar la situació social, econòmica i personal de les persones aturades, mitjançant la creació d’itineraris individualitzats i l’acompanyament i participació activa en les sessions formatives.

 

  11 cursos formatius

En la present edició es porten a terme fins a onze cursos de formació per tal d’augmentar les competències i habilitats personals dels vora 200 veïns i veïnes de Tavernes que participen en el programa. Per tal d’afavorir la inserció en el món laboral, l’equip de psicòlogues i la treballadora social del programa adapten l’oferta formativa segons les necessitats de les persones desocupades i l’entorn laboral.

Així, entre els cursos formatius que s‘estan impartint destaca el curs de neteja i desinfecció efectiva front la COVID-19. Es completa l’oferta amb el curs de cambrer i cuina, manipulador d’aliments, curs de carretoners i plataforma elevadora de persones, curs de suport vital bàsic i ús de desfibril·lador extern, selecció i encaixonat de cítrics, curs qualificat de plaguicides d’ús fitosanitari i cursos de certificat digital i competències digitals bàsiques per a facilitar l’ús de les noves tecnologies en la cerca de treball. Tots els cursos es desenvolupen en grups reduïts seguint les recomanacions sanitàries i també amb la finalitat d’individualitzar el seguiment i l’avaluació.