L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 11 de novembre del 2020

L'Ajuntament revisa l'estat i densitat de l'avifauna del llac de la Goleta per afavorir-ne l'ecosistema.



L’Ajuntament de Tavernes, amb la col·laboració de la Fundació Limne i de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica està revisant aquests dies, a través d’un tancat d’alimentació regulada, l'estat i densitat de l’avifauna del llac de La Goleta.

Diverses especies autòctones conviuen al llac amb altres espècies exòtiques o de granja, com l’ànec mut (Cairina moschata), una espècie originària de l’Amèrica del Sud i que, malauradament, hibrida amb l’ànec collverd, provocant un greu impacte. És per això, i per la necessitat  de preservar les espècies autòctones del llac, que s’aprofitarà el control dels exemplars per a aïllar les autòctones i transportar les exòtiques al Centre de Recuperació de Fauna del Saler, seguint les recomanacions de la Conselleria.

 A més de l'impacte sobre la biodiversitat, els exemplars d’aus no autòctones provoquen greus desequilibris a l'ecosistema del llac, ja que aboquen vora tres tones i mitja de fem a l’any, sent la principal font de nitrats (60 kg/any) i fosfats (30 kg/any) que provoquen els creixements d’algues verdes a l'estiu.

L'actuació pretén afavorir l’ecosistema del Llac de la Goleta, preservant les espècies d’aus autòctones i millorant la qualitat de l’aigua.