L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 3 de novembre del 2020

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Massa línies roges transpassades anit en el plenari

 

El ple d'anit,  i així es va dir en la mateixa sessió, passarà a la historia com aquella en que la portaveu del PP va traspassar totes les línies roges del saber estar i comportar-se, amb una falta d’empatia i correcció en el llenguatge. La portaveu del PP es va convertir en la protagonista, a més de per no cenyir-se als temes dels debats, per les desqualificacions i atacs personals que feia a la portaveu de Compromís, quan introduïa en el debat polític aspectes de la vida personal  i que la portaveu popular usava com a arguments per a defensar les postures polítiques del PP, en especial contra el valencià.

Les intervencions de la portaveu del PP van mesclar intervencions desqualificadores, fregant l’insult, cosa que va obligar a que alguns regidors li recordaren que eren inadequades en un lloc, el Saló de Plens, on resideix la representació ciutadana i impròpies i poc adequades en una persona que ha estat candidata, és portaveu del major partit de l’oposició, i que representa el conjunt de vallers que la van votar. Uns vallers i vallers que amb bastant seguretat no estaran gens d’acord amb les formes emprades. Com se li va dir en el ple, caldrà que escolte les seues pròpies intervencions.

Aquesta forma d’actuar en el ple demostra la total falta d’arguments polítics que té per rebatre els dels altres. Una actuació on la popular semblava buscar la desqualificació personal de la regidora de Compromís, responsable de defensar les mocions de canvi de la Plaça dels Sequers o de la unitat lingüística de la llengua comuna dels valencians amb altres territoris de l’antiga Corona d’Aragó.

Una qüestió aquesta la de la llengua que  la portaveu del PP, com a titulada i de formació universitària, hauria de tindre ben clara, ella i també altres regidors de la dreta. ¿O la ciència lingüística sobre la unitat de la llengua, avalada per més d’un centenar d’Universitats arreu del Món per a ella no té cap valor?  On queda la formació universitària rebuda i el respecte a l'ensenyament i investigacions de les facultats, encara que la de Filologia no siga on han aconseguit la titulació universitària?  Encara no s’ha assabentat que no hi ha cap facultat de Filologia Valenciana, que arreu del món totes les Universitats, des d’USA fins al Japó, imparteixen estudis i titulacions de Filologia Catalana?  Que la opressora incultura muira baix les nostres mans, diu l’Himne a Tavernes. Doncs això!

 

La portaveu de Compromís, Anna Bellver

 No és la primera vegada que passa en els plens vallers i com a protagonista la portaveu del PP. Recordem les eixides de to, despectiu (ho direm suaument) ja protagonitzats en la passada legislatura amb qualificatius insultants a membres del govern i que ens estalviem publicar. Anit va ser contra la portaveu de Compromís, una persona massa coneguda a la ciutat pel seus treball professional en la vida privada i que tothom sap és un model de discreció, afecte, carinyo envers els altres, moderació en el llenguatge i educació en tots els conceptes, cosa que en altres no hem vist ni pensem vore.

La falta total d’empatia de la portaveu popular va quedar ben demostrada. Només cal acudir a la gravació del ple que, com és costum estarà en youtube, per saber del que parlem. Unes intervencions lluny del tarannà de tolerància i respecte als regidors d'altres partits, quan sempre van ser la norma dels màxims representants del PP en altres èpoques. 

Ara dirà que a ella ni li va ni li ve el que publique un pamflet, que així és com ens qualifica a nosaltres, entre altres qualificatius despectius que ens ha dedicat. Diu que som un pamflet, tot i que al contrari que fa ella, mai no hem usat formes pamfletàries com l’insult, la desqualificació personal, ni hem usats fets o situacions privats, ni a l'hora de redactar notícies ni  de fer critica de les actuacions polítiques de ningú.