L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 7 de novembre del 2020

Noves mesures contra la Covid-19 d'aplicació en tot el territori valencià


El DOGV ha publicat les noves mesures, entre les quals hi ha la continuació del toc de queda  nocturn, de 00 a 06 hores, que estarà vigent fins al 9 de desembre i la prorroga set dies més del tancament perimetral del País Valencià.  

El tancament perimetral implica la prohibició d'entrar i eixir de l'autonomia, excepte per a desplaçaments justificats. S'inclou com a novetat i també com a excepció el desplaçament dels esportistes, entrenadors, jutges o àrbitres federats, per a realitzar activitats esportives federades de competició oficial, degudament acreditats mitjançant llicència esportiva o certificat federatiu.

Es confina els municipis alacantins d'Elda i Petrer, que serà efectiu des de la passada mitjanit i durant 14 dies. Els seus veïns només podran desplaçar-se per estudis, treball, acudir a hospitals o altres emergències. 

Noves mesures en la resolució de la Conselleria de Sanitat

Les noves restriccions afecten tot el territori valencià i han entrat en vigor a les 00.00 hores d'avui 7 de novembre i amb efectes fins a les 23.59 hores del 9 de desembre. Són les següents.

-Es limita al 30% l'aforament màxim en llocs de culte i cerimònies. Respecte a les vetles i enterraments, podran comptar amb un màxim de 25 persones a l'aire lliure i 15 persones en espais tancats, sempre mantenint la distància de seguretat.

-Es limita al 50% l'aforament màxim en centres comercials i comerços de barri. Els mercats ambulants comptaran amb un 50% dels llocs autoritzats habitualment o hauran d'ampliar l'espai disponible per a mantindre el mateix nombre de llocs.

-Aforament màxim del 50 % per el sector de l'oci i cultura, els cinemes, teatres, auditoris, circs i espais tancats similars, així com museus, exposicions, biblioteques i arxius. El públic haurà d'estar assegut.

- Està prohibit fumar en la via pública, terrasses o espais a l'aire lliure si no es pot guardar la distància de seguretat de 2 metres.

-Els locals de joc i apostes tindran un aforament màxim del 30%.

-Es recomana la realització telemàtica de congressos, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments. En el cas que siguen presencials, es limitarà l'aforament al 50% i no es permetrà servei d'hostaleria ni restauració.

-Les activitats grupals tindran un màxim de sis participants.

-No s'autoritzarà cap mena de macroesdeveniment 

-Els grups de guies turístics podran tindre un màxim de 6 persones.

-Es limita a dues persones per fila de seients i amb màscares en els vehicles d'autoescola.

-Tots els esdeveniments esportius seran sense públic.