L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.140
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:29.035

dilluns, 1 de juny del 2020

LaCasaCalba presenta el projecte de música “Electrodomèstica” en streaming a través de les xarxes socials


LaCasaCalba, entitat cultural independent arrelada a la Safor amb més de 15 anys de trajectòria, entén que la cultura no s’atura entre el confinament i la desescalada. Així ho entenen des del seu pròxim projecte, “Electrodomèstica, LiveStreamMusic”, arranca aquesta setmana amb tres propostes úniques de músics professionals al violoncel.

Tot açò amb la intenció de donar suport als artistes i la resta d’agents culturals implicats, ‘’LaCasaCalba aposta per oferir alternatives reals, professionals i ajustades a les circumstàncies en aquestos temps tan durs per a la cultura i l’art’’, afirma Francesc Burgos, coordinador de LaCasaCalba.

LaCasaCalba explora amb aquesta proposta nous formats però també recupera part dels seus orígens quan fa més de 10 anys, ja portava a terme el projecte musical Electrodomèstica, essent capdavanters en oferir concerts domèstics, per una banda, i per l’altra, amb la creació d’una col·lecció de discos al voltant de les quotidianitat. ‘’Ara adaptem aquell projecte afegint la modalitat de concert en streaming, que ens permet gaudir de la cultura en temps en que cal mantenir distàncies prudencials, però sense deixar d'estar en contacte, ni entre nosaltres, ni amb la cultura’’  conclou Burgos.


Matthieu Saglio

El programa d’actuacions arrancarà dijous 4 de juny amb Matthieu Saglio i el seu violoncel dels mil accents amb el qual aquest músic solista (medalla d'or en el Conservatori de Rennes, França), defuig de la música acadèmica clàssica i comença a acostar-se al jazz. La seua capacitat per a integrar llenguatges musicals variats per a construir el seu propi univers s'ha convertit en el seu segell personal que el porta a explorar nombroses músiques del món.

Dr. Truna (Andrés Blasco)

El següent dijous 11 de juny, serà el torn de l’artista valencià Dr. Truna (Andrés Blasco), experimentador sonor incansable, interessat per indagar en els diversos formats escènics, cosa que l’ha portat a crear el seu propi violoncel modificat amb el que és capaç d’interpretar sons i composicions de caire oníric. Els seus espectacles tenen un marcat caràcter retrofuturista que fa vibrar tant adults com infants.

Gabriel Fiol

El cicle conclourà dijous 18 de juny amb l’actuació del violoncel·lista i compositor balear Gabriel Fiol amb la seua proposta Cello Works 2 del seu segon disc en solitari on presenta temes propis que descriuen diferents paisatges de les Illes Balears i transiten entre les músiques de bandes sonores i músiques del món.

Totes tres propostes, a més a més, tenen la particularitat d’incorporar la tècnica del loop per ampliar i modificar el ventall sonor del seu instrument, el violoncel. Les actuacions tindran lloc a les 19.30h en obert a través del Facebook Live de LaCasaCalba amb la modalitat de taquilla inversa, amb la qual cosa es permet als espectadors pagar el preu que consideren pel que estan veient.

www.lacasacalba.org

https://www.facebook.com/lacasacalba/