L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 15 de juny del 2020

L'Ajuntament efectuarà dijous, dia 18, un repartiment d'equips de neteja d'excrements i orins de gos

La Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament, dins de la campanya de conscienciació de tinença responsable d'animals, repartirà el pròxim dijous a tots els propietaris de GOSSOS CENSATS, un equip de neteja d'excrements i d’orins. La campanya compta amb la col·laboració de l'Associació Animalista i la Policia Municipal de Tavernes.

L’equip de neteja d'excrements a repartir per la Regidoria de Benestar Animal està format per: un dispensador de bosses + una botella plegable reutilitzable per a omplir-la amb aigua i vinagre + un tríptic informatiu de "Normes de bona conducta per a mantenir el teu poble net". El triptic s'ha elaborat amb la col·laboració de SAV, l'empresa concessionària de la neteja viària i recollida de fem.

El repartiment es durà a terme seguint les següents pautes:

- El punt de recollida serà EL PRÒXIM DIJOUS 18 JUNY a la porta de l'Ajuntament de 11,30h a 13,30h.

- Imprescindible dur el DNI del propietari del gos.

- Es donarà un kit per propietari.

- El gos ha d'estar CENSAT

- Una persona podrà portar el DNI d'una altra persona per tal de recollir el kit.

Mònica Palomares, responsable de l’àrea municipal, ha recordat que “els excrements i l'orina dels gossos en la via pública s'ha convertit en un greu problema ambiental, amb forta repercussió en salut pública i un problema de convivència. Amb aquesta campanya, des de l’Ajuntament intentem aconseguir dos objectius: que la gent cense la seua mascota i que a més a més, arreplegue els seus excrements”.

La regidora de Benestar Animal vol recordar que la identificació del gos és una ferramenta fonamental per evitar les pèrdues i combatre l'abandó. “El propietari està obIigat a censar l’animal a l’Ajuntament on resideix habitualment, cosa que és GRATUÏTA I OBLIGATÒRIA,  així com estan obligats a comunicar la desaparició, cessió, venda o mort dels animals, per tramitar-ne la baixa en el cens municipal” ha indicat la regidora.

Si encara no has censat al teu gos a l’Ajuntament, ara és el moment!!!!! Tan sols fa falta fotocòpia de la cartilla del gos amb les vacunes al dia. Si el gos  és de raça perillosa, la documentació és diferent, i cal preguntar els tràmits a seguir.

A més, l'Ajuntament entregarà una màscareta higiènica reutilitzable recordant que l'ús de màscara és obligatori en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobe obert el públic, sempre que no siga possible mantindre una distància de seguretat interpersonal del menys dos metros.