L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 18 de juny del 2020

Informació sobre la campanya contra la mosca del Mediterrani (Ceratitis Capitata)

La regidoria d'Agricultura que dirigeix Emili Enguix, de Compromís, ha donar avís  de l'inici de la "Campanya   contra   la Ceratitis  Capitata  Wied" (Mosca del Mediterrani) iniciada per la Conselleria d’Agricultura, mitjançant la qual es facilitarà  als agricultors paranys  amb  Deltametrina per a la  seua captura  massiva en plantacions de caqui,  magraner i varietats extraprimerenques  de  cítrics   tant per a cultius ecolòqics com per a convencionals.

El repartiment es farà a raó de 25 trampes mosqueres per hectàrea (2 per fanecada) i la petició dels paranys per a la captura massiva es pot fer fins el dia 3 de juliol. S'adjuntarà un llistat dels agricultors i aportant la documentació  justificativa requerida per la Conselleria,  en cada cas. S’ha d’indicar les dades: DNI, Cognoms i Nom  de l'Agricultor,  Data de sol·licitud, terme municipal en el qual es troba l'explotació, Núm. de polígon,  parcel·la  i  recinte  Sigpac,  Superfície  (hectàrees), espécie  i varietat;  que  seran processats en base de dades per a posteriors inspeccions.

Cal remarcar que els agricultors poden agrupar-se fins aconseguir aquesta superfície mínima de 1 hectàrea. El repartiment cobreix la  meitat de la superfície declarada, i  l'agricultor  s'encarregarà de  cobrir  l'altra  meitat  mitjançant  la compra dels  paranys i la seua  col·locació.  S'haurà d'aportar factura  recent de la compra  de paranys per a  la captura  massiva que es trobe inscrita en el Registre de productes fitosanitaris del Ministeri d'Agricultura, Pesca  i Alimentació.

Els productes es facilitaran a   titulars  del  carnet  d'usuari professional  de  productes fitosanitaris.  Si el lliurament es realitza a nom d'una persona jurídica  o del titular d'una  explotació,  s’haurà d'acreditar qui el reba que té autorització o  poder d'aquesta  persona jurídica  o titular  d'explotació per a actuar i  efectuar  la recepció en el seu nom.