L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 11 de juny del 2020

Càritas Interparroquial ha atés 230 families (713 persones) de les quals el 60% eren de nacionalitat espanyola


Càritas Interparroquial ha donat a conéixer el balanç de les accions efectuades al llarg dels tres mesos d'alarma generada per la Covid-19 durant el qual ha mantingut obert l'economat per fer possible el repartiment gratuït de 15.000 quilos de menjar i productes d'higiene als veïns necessitats.

L'entitat ha atès 230 famílies, es a dir a unes 713 persones ( 320 d’ells menors d’edat), triplicant la quantitat de famílies vulnerables des de febrer fins a maig. El perfil més habitual d’aquestes famílies era matrimonis joves amb xiquets, dones soles amb fills i famílies sense cap prestació.


Una data que indica Càritas i que ens fa vore com ha afectat la pandèmia a tots els sectors socials, sense distinció de nacionalitats: a finals de febrer l'ajuda a persones de nacionalitat espanyola era el 43’7% i ara, tres mesos després, és superior al 60 %.  La distribució alimentària s'ha fet mitjançant bosses gratuïtes.

I per a fer possible aquesta ajuda, l’objectiu principal va ser mantenir obert l’economat i superar algun problema, cas de l'edat del voluntariat i la situació de risc que patien alguns voluntaris/voluntaries. La bona coordinació entre els diferents equips i projectes, assenyala el comunitat de l'entitat, aconseguirem formar un nombrós grup de voluntariat que va tirar endavant el projecte. "Un voluntariat que ha demostrat al llarg d’aquestes setmanes el seu caràcter emprenedor i resolutiu front a situacions difícil" indica la nota.

També remarca Càritas Interparroquial com a positiu l'extraordinària coordinació amb el departament de Serveis Socials de Tavernes i que va permetre arribar a la gent més necessitada i contactar per fer-los arribar la nostra ajuda.

Càritas no oblida la important i gratificant resposta de tota la població de Tavernes "aportant ajudes particulars econòmiques i / o en productes, també les ajudes de diferents empreses, entitats, partits polítics, unes accions que hem temporalitzat al llarg dels mesos per donar resposta, el major temps possible, a la població més vulnerable".



Caritas Interparroquial ha agraït la resposta de les forces de seguretat, Policia Local i Guàrdia Civil, que ha fet possible l'activitat amb una col·laboració en el control de les distancies de seguretat i de l’ordre, i també l'ajuda rebuda des de Càritas Diocesana. El dijous 28 de maig Nacho Grande, director de Càritas València, va visitar la ciutat per donar ànims i l'agraïment per la tasca feta.

Remés