L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 13 de juny del 2020

Tavernes compra 14 desfribril·ladors que sumats als 4 existents fan que siga una població molt ben cardioprotegida


L’Ajuntament de Tavernes, mitjançant la Regidoria de Sanitat, ha adjudicat la compra de 14 desfibri·ladors semiautomàtics externs (DESA). El subministrament comprén els elèctrodes per a les 14 unitats D.E.S.A., 2 senyals de vehicle cardioprotegit i 12 vitrines homologades de paret amb alarma d’apertura. Aquests 14 nous aparells se sumen als 4 actualment existents en el Poliesportiu (fotografia superior), Protecció Civil i els dos instituts, amb la qual cosa Tavernes passa a ser una de les poblacions valencianes més ben cardioprotegides.


La regidora Mònica Palomares, responsable de l’àrea de Sanitat, ha recordat que “les parades cardio-respiratòries són una de les principals causes de mort. Cada minut que passa esdevé vital per a la persona afectada. Cal actuar el més ràpidament possible, per això és important tindre un desfibril·lador a prop. Una ràpida actuació pot salvar la vida d’una persona”.

L'objectiu de la compra és que, en un moment determinat, els aparells siguen decisius per salvar la vida a un veí/veïna, per això els equips a adquirir han de ser capaços d’analitzar el ritme del cor, identificar arítmies mortals i poder efectuar una descàrrega elèctrica que restablesca el ritme del cor amb nivells alts de seguretat.


Els desfribil·ladors comprats per l’Ajuntament s’instal·laran a:

Instal·lació Esportiva Vergeret
Casa de la Cultura
Ajuntament
Braç Treballador
Escoleta Víctor Calatayud
Tourist Info
Mercat Municipal
Llar dels Jubilats
CEIP Magraner
CEIP Divina Aurora
CEIP Sant Miquel
CEIP AlfÀndec
Vehicles Policia Local (2)

La compra i subministrament dels 14 aparells comprén també els cursos de formació per a tota la Policía Local i per a persones dels edificis on estaran muntats els desfibril·ladors. Aquestes accions formatives són homologades i inclouen coneixements de Suport Vital Bàsic.

L’objectiu dels cursos és que els assistents reben la formació teórica i pràctica necessària per conéixer la cadena de supervivència, que siguen capaços d’identificar una parada cardio-respiratòria, que aprenguen a fer una RCP efectiva i que sàpiguen l’ús del desfibril·lador.