L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 10 de juny del 2020

El regidor Josep Lácer reivindica a Costes la instal·lació d'una malla geotextil com a solució a la pèrdua d'arena de les platges de Tavernes


El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ha reiterat la proposta del govern municipal de Compromís de l’Ajuntament a la Demarcació de Costes en el sentit que cal instal·lar una malla geotèxtil per detindre la desaparició d’arena en les platges valleres.

Josep Llàcer ha recordat que la  proposta passa per instal·lar a un centenar de metres de la línia de costa una malla geotèxtil en el fons marí. La funció d’aquesta malla és retindré l’arena en convertir-se i funcionar com una espècie d’escullera submarina que detindria la força de les ones, a més de contribuir a la generació de noves praderies de posidònia.



El regidor de Compromís ha assenyat que ja fa més de 8 anys que el govern municipal de l’Ajuntament reclama a Costes i al Ministeri de Transició Ecològica l'execució d'una solució definitiva per a la transgressió que pateixen les platges de Tavernes, en especial la Goleta,  però mai no ha obtingut cap resposta tot i ser evident que s'estan afectant zones d'urbanització, amb danys al patrimoni particular i municipal, quan hi ha invasió de mar en la urbanització.

Aquestes peticions es van efectuar majorment durant el temps que el govern de Mariano Rajoy (PP) va regir els destins de l’estat, del qual mai no van rebre mai cap resposta, i per això tems arrere es va tornar a proposar als nou s responsable de Costes de València, ara del govern de Sánchez (PSOE), perquè és una solució que ha funcionat en altres països i que a més de tindre un impacte ambiental mínim, recuperaria en part el fons marí i les praderies de posidònia.


La borrasca Gloria va assotar les nostres platges i va deixar en  no-res l'abocament d'arena realitzada a finals de l'any passat a la Goleta, que presenta l'aspecte que podem vore en les fotografies que publiquem, preses ahir dimarts.

Com va passar en quasi tot el litoral valencià de Vinaròs a Oriola, Tavernes va estar molt afectada i a més de la Goleta, els efectes de la transgressió marina ja comencen a notar-se en la part nord de la genèrica Platja de Tavernes,  on la mar va arribar als edificis, després de deixar  tones d’arena en els carrers d’accés a les platges i destrossar el cordó dunar de la Goleta..