L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 19 de juny del 2020

Compromís i PSOE firmen a la Torre de Guaita el pacte de govern i l'Acord Programàtic per a Tavernes


Compromís i PSOE de Tavernes han firmat aquesta vesprada el pacte de govern que els permetrà regir la ciutat fins a les pròximes eleccions del 2023. La firma ha tingut lloc aquesta vesprada en el paratge de la Torre de Guaita de Tavernes amb la presència de militants d’ambdues formacions.



Prèviament a la signatura del document, la portaveu municipal socialista Lara Romero i l’alcalde valler, Sergi Gonzàlez, han dirigit unes paraules als assistents per posar el pacte en valor, unes paraules que han estat molt coincidents entre els dos representants: és un bon acord de govern per a Tavernes i permet format un govern progressista i d'esquerres, aconseguit gràcies al bon enteniment que ha existit al llarg dels mesos en unes negociacions on sempre han primat la voluntat de superar diferències i arribar a acord entre els dos partits.



El pacte de govern Compromís-PSOE no cal dir que ha estat valorat positivament perquè dóna estabilitat al govern i, amb una majoria de 10 regidors, permetrà als dos partits treballar en tranquil·litat, estudiar conjuntament les propostes i aprovar-les sense esglais en els plenaris.

El document programàtic ha estat firmat per la Secretaria Local de Compromís, Raquel Pons, i l’alcalde Sergi Gonzàlez com a màxim responsable del grup municipal, mentre per part del PSOE han firmat el Secretari Local Víctor Borràs i la portaveu municipal Lara Romero.



ACORD PROGRAMÀTIC PER A TAVERNES

- Garantir una política centrada en el diàleg constant amb les veïnes i els veïns de Tavernes, fomentant la participació ciutadana i treballant braç a braç amb les associacions, entitats i col·lectius que dinamitzen i donen vida a la nostra ciutat.

- Aplicar polítiques de foment de l’ocupació i recuperació econòmica per eixir quan abans millor de la greu crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19.

- Seguir potenciant els serveis socials i més encara ara, amb la crisi econòmica, cal rescatar persones per tal que ningú es quede arrere. Prestarem especial atenció als col·lectius amb risc d’exclusió social.


- Continuar aplicant polítiques d’igualtat per eradicar qualsevol discriminació. Seguirem treballant de manera coordinada amb el partit judicial dins la Xarxa de Municipis contra la violència de gènere.

- Una ciutat que valora i respecta la diversitat. Treballarem per la creació d’un centre de recursos LGTBI on hi haja un punt d’atenció a víctimes d’LGTBIfòbia. Elaborarem un Pla Municipal, que centralitze les tasques d’informació, assessorament i generació de recursos.

- Apostar per una ciutat sostenible, intel·ligent, amable i a la mesura de les persones, amb aposta per l’accessibilitat universal i la mobilitat sostenible, les energies renovables, l’eficiència energètica i la regeneració urbana.


- Continuar amb la recuperació i posada en valor dels espais naturals, les zones verdes urbanes i llocs emblemàtics de Tavernes.

- Donar solució als problemes urbanístics i d’inundabilitat de la urbanització del Vergeret i la zona sud de la ciutat.

- Seguir amb la posada en valor del jaciment prehistòric del Bolomor amb el Centre d’Arqueologia Experimental, visites guiades i la difusió educativa tot creant un producte cultural i turístic centrat en el seu gran valor patrimonial, científic, històric i cultural.

- Més i millors instal·lacions esportives. Acabar i posar en funcionament la piscina coberta és una demanda social en la nostra ciutat, a més cal renovar de manera integral els vestidors i la resta de dotacions del camp del Vergeret, augmentant els espais d’ús per a les associacions i clubs.


- Seguir resolent els problemes urbanístics del PGOU ajustant-lo a les demandes actuals, donant solució a infraestructures bàsiques com la nova EDAR o l’ampliació del cementeri..

- Treballar de manera coordinada amb totes les administracions supramunicipals per aconseguir solucionar els problemes i necessitats d’infraestructures per a la nostra ciutat. Tavernes no pot esperar més, ens calen respostes i implicació de tots: Regressió i transgressió de les platges, canalització del riu Vaca, ronda de la CV-50, via verda antic trenet i Pla Edificant.

- Continuar treballant en la desestacionalització del turisme i en implantar nous productes turístics de qualitat, basant-nos en els Objectius de Desenvolupament Sostenible i coordinats amb el Patronat Provincial de Turisme i l’Agència Valenciana de Turisme.