L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.105
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.940

dijous, 18 de juny del 2020

La regidoria de Benestar Animal de l'Ajuntament ha repartit avui els equips de neteja d'excrements i orins


La Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament ha procedit aquest matí al repartiment d'un equip de neteja d'excrements i d’orins de gossos dins de la campanya de conscienciació de tinença responsable d'animals, que es du a cap amb la col·laboració de l'Associació Animalista i la Policia Municipal de Tavernes.

A la porta de l'Ajuntament s'ha preparat una gran ombrel·la sota la qual s'ha habilitat una taula on hi havia el cens de tots els gossos registrats de Tavernes, on els propietaris prèvia presentació del DNI  han rebut un equip de neteja d'excrements consistents en un dispensador de bosses  d'arreplegada d'excrements, una botella plegable reutilitzable per a omplir-la amb aigua i vinagre  i un tríptic informatiu sobre les "Normes de bona conducta per a mantenir el teu poble net" que s'has elaborat amb la col·laboració de SAV, l'empresa concessionària de la neteja viària i recollida de fem.

L'alcalde Sergi Gonzàlez i la regidora responsable de l'àrea, Mònica Palomares, han estat presents i han ajudat en la tasca, alhora que han recordat que es necessita la col·laboració de tots els propietaris de mascotes per eradicar els excrements i l'orina dels gossos en la via pública, que en moltes ocasions s'ha convertit en un greu problema ambiental, amb forta repercussió en salut pública i un problema de convivència.

Sobre les 200 persones han acudit a les portes de l'Ajuntament a arreplegar l'equip de neteja durant les 2 hores que ha durat el repartiment, formant-se cues de fins a 15 persones, cosa que en opinió de la regidora de Compromís Mònica Palomares suposa tot un èxit. La regidora ha remarcat la implicació de l'Ajuntament en aquest objectiu, que passa també pel cens de les mascotes i la conscienciació de la responsabilitat que tenen com a propietaris.

Recordem que el propietari ha de censar l’animal a l’Ajuntament on resideix, un tràmit que és gratuït i obligatori, i que només requereix una fotocòpia de la cartilla del gos amb les vacunes al dia.


A més de l'equip de neteja canina, l'Ajuntament ha lliurat una mascareta higiènica reutilitzable a tots els assistents, per tal de recordar que l'ús és obligatori en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobe obert el públic, sempre que no siga possible mantindre una distància de seguretat interpersonal del menys dos metros.