L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 17 de juny del 2020

El CEIP Alfàndec obri les portes a Europa

El CEIP Alfàndec finalitza el curs amb el desenvolupament de tres projectes europeus, duts a cap per l’alumnat de 6é d’Educació Primària i coordinats per la professora Sílvia Palomares Escrihuela, en els quals hi han participat més de 115 centres de 46 països de tota Europa.


 “Europe in postcards” és un dels projectes que s’ha centrat en l’intercanvi de targetes postals, fotos i altres entre els països participants. Mitjançant el projecte s’ha aconseguit motivar l’alumnat, aprendre la geografia d’Europa i fomentar el coneixement d’altres cultures i formes de vida,  així com el plurilingüisme.   


https://docs.google.com/presentation/d/1dyABnN6uPVPNj4KbnK_cSVNCkYVoGjoOBtzeT9Cn-PI/edit#slide=id.g7e39d2be23_0_0

 “Cook Book with Recipes from Around the World” és un projecte que ha consistit en l’intercanvi de receptes típiques de cada país participant i de cadascuna de les estacions de l’any. El projecte, desenvolupat a nivell mundial, ha donat a conèixer tresors gastronòmics com la paella, la truita de creïlles i les coques Cristines arreu del món.


També poguérem assaborir productes vinguts directament per correu postal dels Països Baixos, on després enviàrem nosaltres productes de la terra. El projecte ha finalitzat amb l’elaboració d’un llibre de receptes digitals amb les mostres gastronòmiques més representatives dels països col·laboradors.

https://drive.google.com/file/d/1_n28v2FSDJ8t0_6Hf8qOnDeLxcBV_NFj/view?usp=sharing

 Durant la pandèmia es va desenvolupar el tercer projecte: “Look at the world through my window " dedicat a mostrar arreu del món les coses que podíem veure des de la finestra cadascú de nosaltres.


Aquest projecte ens ha ensenyat a mirar amb altres ulls, a percebre detalls que abans passaven inadvertits i assaborir la màgia i la diversitat en allò que pensàvem era rutinari. L’ocell que es para a picotejar al terrat, el núvol que tapa el sol i amenaça amb mullar els carrers, etc.

Després cada xiquet i xiqueta ha pogut compartir-lo a  la resta del món mitjançant fotografies, amb les quals s’elaborarà un audiovisual internacional que podrà visualitzar-se a les xarxes socials.

Aquests projectes han utilitzat la plataforma eTwinning i Skype per fer-se realitat i durant tot el curs, però especialment en el confinament, han servit per mantenir en l’alumnat la motivació envers el treball, alhora que també han permés potenciar la investigació, l’interés per altres cultures, han vivenciat la importància de les llengües i han obert la mentalitat per convertir-se en ciutadans europeus del futur.

Des de LaCotorradelaVall Volem donar l'enhorabona a tots els protagonistes de les experiències i volem fer notar que, amb projectes així,  s'uneixen els pobles d'Europa i es creen llaços de germanor entre ells.

Remés