L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 12 de juny del 2020

DILLUNS COMENCEM LA FASE 3 DE LA DESESCALADA: Què puc fer-hi?


El darrer pas cap a la “nova normalitat”: ja podem moure'ns per tot el País Valencià  i per tot arreu sense franges horàries. En aquesta etapa de la desescalada, es flexibilitza la mobilitat general, encara que es manté la recomanació de rentada de mans, la distància interpersonal major de dos metres, ús de màscara fora de casa i la higiene en espais públics i privats.

Aquestes són les notes principals en la fase 3.

-   S'eliminen les franges horàries i es permeten grups de fins a 20 persones.

 -  Les vetles podran realitzar-se amb un límit màxim de 50 persones en espais a l'aire lliure o 25 persones en espais tancats.

  -  Es permeten les noces i l'assistència a llocs de culte sempre que no se supere el 75% de l'aforament fins a un màxim de 150 persones en espais a l'aire lliure o de 75 persones en espais tancats.

  -  Els comerços poden obrir amb un 50% de l'aforament. En els mercats ambulants, amb la meitat de llocs.

 -   Els centres comercials obrin amb un 40% d'aforament en zones comunes i el 50% en els comerços.

 -   Podran reobrir els establiments d'hostaleria i restauració per a consum en el local, excepte discoteques i bars d'oci nocturn, sempre que no se supere el 50% del seu aforament i es permet consumir en la barra sempre que es garantisca una separació mínima de 2 metres.

 -   A les terrasses a l'aire lliure es limitarà l'aforament al 75% de les taules, amb una ocupació màxima de 20 persones.

 -   Als hotels es poden reobrir les zones comunes sempre que no se supere el 50% de l'aforament i les activitats d'animació o classes hauran de dissenyar-se amb un aforament màxim de 20 persones i preferentment a l'aire lliure.

 -   A les biblioteques podran realitzar-se activitats culturals i d'estudi, sempre que no se supere el 50% de l'aforament.

  -  En els museus i sales d'exposicions l'aforament serà del 50% i les visites podran ser de grups de fins a 20 persones.

  -  Els cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i espais similars d'espectacles podran desenvolupar la seua activitat, sempre que compten amb butaques preasignadas i no superen la meitat de l'aforament autoritzat.

-   En les activitats a l'aire lliure, el públic haurà de romandre assegut, guardant la distància necessària i no podrà superar-se el 50% de l'aforament, ni superar les 80 persones.

-    Els esportistes de lligues no professionals federades podran realitzar entrenaments en grups de fins a 20 persones.

 -   Es podran realitzar activitats de turisme actiu i de naturalesa per a grups de fins a un màxim de 30 persones i es permet la realització de l'activitat de guia turístic, mitjançant cita prèvia i amb grups de no més de 20 persones.

 -   Centres recreatius turístics, zoològics i aquaris obrin amb un aforament del 50% i d'un terç en les atraccions i llocs tancats.

-   Els congressos, trobades, reunions de negoci, conferències i esdeveniments no podran superar els 80 assistents.

 -  Els establiments i locals de jocs i apostes no podran superar el 50% de l'aforament ni superar les 50 persones en total.

 -   Quant a les activitats de temps lliure per a la població infantil i juvenil, com a campaments, no superaran els 200 participants a l'aire lliure i 80 en espais tancats.