L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

dilluns, 8 de juny del 2020

Només ens faltava el temporal d'avui...


Doncs sí, ens hem recordat d'una frase molt nostra, del nostre poble "no les tenim gens bones". Si la reposició d'arena que va fer Costes va desaparéixer totalment amb la DANA Glòria, ara potser que tot el treball de regeneració natural (ben poc, per cert) que havia fet la mar en la platja de la Goleta els darrers mesos, on s'havien dipositat uns metres d'arena es quede en no res.



No és un temporal gran, ni amb onades de 3/4 metres però la situació de la platja de la Goleta és tan greu que amb poquet, en te prou.  Caldrà esperar a que calme el temporal i vorem el que queda de platja. Les fotografies i vídeo són d'avui mateix, fa uns moments.


Mentre tant, només ens queda el dret a queixar-nos i a exigir a Costes que, al seu torn, exigesca al Ministeri de Transició Ecològica que actue definitivament. Solució tècnica la hi ha, sembla ser que només falta la voluntat política.

Recordem: l'Ajuntament no té competències en aquest tema, no pot actuar,  ni disposa dels mitjans tècnics, ni humans ni materials ni pressupost, per a dur a cap una actuació que ha de passar per modificar/millorar/rectificar l'espigó de Cullera, encara que molt ens temem que fins ací també arriben els efectes del port de València.


No és el moment de la critica fàcil, sinó de sumar esforços, exigències, protestes,  moure's a nivell de diputats i partits a Madrid, no anar a Costes de València sinó directament on es decideixen  les grans actuacions:  el Ministeri de Madrid. Si no hi ha solució com cal, en uns pocs anys ens quedarem sense platges, perquè després de la Goleta serà la Platja de Tavernes.