L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 26 de juny del 2020

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Una visita tard i mal


Ahir va visitar la platja de Tavernes, Isabel Bonig, presidenta del PP, consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient entre el 22 de juny del 2011 fins al 30 de juny del 2015.

La segona visita d’Isabel Bonig en mig any. Voldrà “quedar bé” després de la discriminació en que ens va tindre durant anys: com a consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient,  entre el 2011 i el 2015, no es va acostar per a res a Tavernes.  No la vam vore mai a Tavernes per interessar-se pels nostres problemes i en patiren de greus: temporals de llevant emportant-se la Goleta i el riu Vaca fent-ne de les seues... Però ni va vindre ni es va preocupar per l’estat de les nostres platges. I era la responsable d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient.

La visita  d’Isabel Bonig no solucionarà res. Arriba tard i mal. Estem convençuts. La ben menuda comitiva-delegació no creguem que ens solucione res de res - ¿on eren els càrrecs de pes d’ara mateix dins del PPCV? – i damunt encapçalada per una Bonig en hores molt baixes, i a la qual el PP de Madrid ja li cerca substitut,. Així, la visita ha passat completament desapercebuda en els mitjans comarcals i només "20 minutos" se’n fa ressò. Almenys ha donat per una foto per a la posteritat de no massa qualitat, de lluny com si amagara els visitants.

No perdem les esperances i igual sí que pot ser una visita positiva. Després de comprovar que ens cal l’arena en la platja, el PP de Xeraco com a bon veí que és i amb interessos comuns (Camí Reial, el Vaca... per exemple) esperem mire amb més bons ulls les extraccions en la seua platja per a Tavernes. Si és així, ho donarem com a ben aprofitat.

I arran de la visita, hem de recordar que durant els governs del PP i entre el 2011 i el 2015, quan era consellera, ni el PP de València ni el PP de Tavernes van fer cap gestió amb  Madrid per impulsar una solució definitiva  al problema de la Goleta i del Vaca.


Publicació del Levante-EMV

Isabel Bonig era responsable d'Infraestructures, però feren el contrari: els diputats del PP, els valencians inclosos i algun amb arrels valleres, votaren sempre NO a la proposta de Joan Baldoví d'incloure en els pressupostos de l’Estat dos obres fonamentals per a Tavernes: primera,  una partida (eren 220 milions?) per a les obres de solució del problema de les platges de la Safor, entre Tavernes i Piles, i un segon, la  inclusió del projecte del Vaca. I eixes propostes, any rere any, foren votades sempre NO a Madrid.

En el cas del PP local no cal tornar-ho a recordar, ja ho hem dit en diverses ocasions: silenci sepulcral, absolut, sobre la Goleta que ha mantingut fins l’any passat el PP de Tavernes: Mai no han donat cap suport al govern municipal de Compromís, mai no han fet cap gestió davant els seus caps del govern de Madrid per impulsar una solució, mai ha presentat cap iniciativa en els plenaris municipals sobre la Goleta. Mai. Ni tan sols acudiren a la concentració de protesta davant la Delegació del Govern a València, igual no anaren perquè el govern el presidia Rajoy.

Els miracles en política existeixen, sobre tot quan hi ha canvi de govern: no governa el PP i tot al reves, on no hi havia interès ara en tenen més que ningú...  però no ens enganyen.  Ara, com diuen a Castellà... a buenas hores, mangas verdes! Són altres temps i altres gestors qui han de fer les exigències a Costes i a Madrid. I en això estan!