L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 20 de juny del 2020

L'Ajuntament ultima el circuit accessible al carrer Blasco Ibañez per usar aquest estiu.

L’alcalde Sergi Gonzàlez ha complert el seu compromís i són els alumnes de l'escola-taller qui construeixen unes rampes en formigó amb l’objectiu de facilitar el pas dels carros de les persones amb problemes de mobilitat. Els alumnes del taller efectuen un rebaix a les voreres i una vegada construïda la rampa es pinta de groc, tal com es pot vore a les fotografies preses  al llarg d’aquests dies de treball.

L’obra està ja en la fase final de la seua execució i una vegada acabada, hi haurà un itinerari accessible al llarg del carrer Blasco Ibáñez, amb el qual el trànsit de persones amb problemes de mobilitat o famílies amb carros de bebés, es podrá efectuar sense problemes de impediments arquitectònics. El tram on s'ha actuat és entre el final de l'Avinguda i el principi de la platja de la Goleta.


L’execució d’aquestes obres tenen com a objectiu suprimir barreres arquitectòniques i facilitar l’accessibilitat i responen al compliment del compromís que va prendre l’alcalde Sergi Gonzàlez amb l’associació Valldigna Accessible. L’alcalde es va comprometre a tindre a punt a punt un circuit accessible si no hi havia seguretat de tindre a punt el vial perimetral, i s'està executant que tot apunta a que el vial estarà en funcionament..


Una actuació que esmena una situació deficient quan accessibilitat que ja ve de bastants dècades, sobre els anys 1980, quan es va urbanitzar aquesta àrea urbana. Va ser l'any passat quan van haver mobilitzacions exigint la solució a una situació que anava a ser corregida amb el nou vial perimetral que havia iniciat les obres uns mesos abans.

 

L’execució que es du a cap des de l’abril del 2019, i que acabarà a final d'aquest mes de juny, del projecte “Col·lector-vial perimetral” farà segurament siga a partir d’octubre  quan s’inicie la fase del projecte que reurbanitzarà el carrer Blasco Ibáñez i els adjacents. Quan això s'esdevinga, s'han d'arrancar totes les voreres per a construir-ne unes de més amples, amb nous fanals i totalment accessibles, segons les normes vigents.