L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 27 de juny del 2020

L'Ajuntament finalitza la 1a Campanya d'Esterilitzacio de Gats de Carrer


L'Ajuntament de Tavernes ha donat com acabada la "1a Campanya d'Esterilització de Gats de Carrer" que segons assegura la regidora de Benestar Animal, Mònica Palomares, de Compromís "ha finalitzat  amb unes 50 gates i 4 gats esterilitzats. La campanya ha estat tot un èxit,  gràcies a la col·laboració de les voluntàries de l'Associació Animalista. Sense elles no haguera pogut ser possible. Encara queden moltes gates per esterilitzar, esperem poder fer prompte una 2ªcampanya".

El mètode usat és CES: (C) captura de l'animal, (E) esterilització a la clínica veterinària i (S) solta de nou a l'ambient, és el més eficaç per al control de la població felina als carrers.

L'esterilització elimina els comportaments molestos: maulits, aldarulls, bregues, la conducta sexual dels animals, també disminueix l'olor dels orins mascles i el marcatge territorial al carrer. L'esterilització també serveix per a estabilitzar i reduir les colònies, de manera que, a més d'evitar el naixement de més cries que poden estar en perill de morir al carrer, s'aconsegueix que els animals estiguen més tranquils i així s'evita que es traslladen a zones on poden causar molèsties als veïns.

"L'abandonament de gats és un dels motius de la sobrepoblació a una ciutat. És per això que des de la Regidoria de Benestar Animal i des de l'Associació Animalista animem a tots a què l'adopció d'un animal siga la primera opció que les persones i famílies haurien d'escollir a l'hora de pensar a adquirir un animal de companyia (siga el que siga). És un acte de responsabilitat, solidaritat i humanitat molt gratificant, tant per qui adopta com per a l'animal adoptat. Un animal no és una joguina i necessitarà que les persones que el tenen a càrrec seu se n'ocupen i en tinguen cura durant tota la seua vida." ha assenyalat la regidora Mònica Palomares.

La regidora ha donat les gràcies a les voluntàries de l'Associació Animalista per la seua dedicació i participació en aquesta campanya.